Rusya Ukrayna'da İngiliz SAS özel birliklerinin varlığını araştırıyor

Rusya, Ukrayna'nın Lviv kentine İngiltere'nin SAS özel kuvvetlerinden 20 kişilik bir ekibin gönderildiği ve ülkede Rusya'ya karşı sabotaj planlarını uygulayacağı iddialarının araştırıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Reuters, Rus basınında İngiltere'nin SAS özel kuvvetlerinden bir ekibin Ukrayna'nın batısına konuşlandırıldığı yönünde çıkan haberler üzerine, Rusya'nın üst düzey soruşturma komitesinin iddiaları araştırmak üzere görevlendirildiğini aktardı.

Habere göre, Rus haber ajansı RIA Novosti'nin dün yayınladığı haberde, özel operasyonlar kapsamında eğitilmiş seçkin askeri birlik olan SAS'in 20 mensubunun Ukrayna'nın Polonya sınırındaki batı kenti Lviv'e gönderildiğini aktardı. Rusya Devlet Soruşturma Komitesi iddialarla ilgili araştırma başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, SAS mensuplarının ülke topraklarında sabotaj planladığı yönündeki iddiaların da araştırıldığı belirtildi. 

Reuters, İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkilinin iddialara ilişkin "Özel Kuvvetler'le ilgili yorum yapmıyoruz" yanıtı verdiğini belirtti. Haberde, İngiltere'nin Rusya'nın Ukrayna saldırıları başlamadan önce, yılın başında Ukrayna'da askerlere tanksavar silah eğitimi vermesi için bir birlik gönderdiği de hatırlatıldı. İngiltere'nin Kiev Büyükelçiliği ise 17 Şubat'ta ülkedeki tüm birliklerin geri çekildiğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)