Rusya: Ukrayna, topraklarımıza saldırı girişiminde bulundu

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, "Kiev yetkilileri, sivil altyapı tesislerine saldırmak için insansız hava araçları kullanmaya teşebbüs etti" ifadelerine yer verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın ülke topraklarına yönelik insansız hava araçları (İHA) ile saldırı girişiminde bulunduğunu iddia etti. 

Reuters'ın haberine göre, Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Rusya'nın güneyindeki iki bölgedeki sivil altyapıya İHA'lar ile saldırmaya teşebbüs ettiğini, saldırıların başarısız olduğunu belirtti. Bakanlık, açıklamasında, "Kiev yetkilileri, Krasnodar ve Adygea bölgelerindeki sivil altyapı tesislerine saldırmak için insansız hava araçları kullanmaya teşebbüs etti" ifadelerine yer verdi. Bakanlık, hava savunma sistemlerinin 'saldırıları püskürttüğünü, İHA'ların rotalarından saptığını ve hasara yol açamadığını" kaydetti. 

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, iki İHA'dan birinin düştüğü, diğer İHA'nın ise rotasından sapması sonucu herhangi bir hasara neden olmadığı ileri sürüldü. Rusya devlet ajansları, bugün Krasnodar bölgesindeki bir petrol deposunda yangın çıktığı haberini geçmiş, havada uçan bir İHA'nın da görüldüğü bilgisini paylaşmıştı. 

KREMLİN'DEN MÜZAKERE AÇIKLAMASI: 'UKRAYNA'DAN SİNYAL YOK'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da bugün Rusya ve Ukrayna arasındaki olası müzakereler hakkında basın mensuplarına konuştu. Peskov, 'Ukrayna'dan müzakerelere ilişkin sinyal olmadığını' belirterek, "Şimdilik Ukrayna tarafının müzakere etmesinin hukuken imkansız olduğundan hareket ediyoruz" açıklamasında bulundu.

AA'nın haberine göre, 'Ukrayna sorununun müzakere masasında çözülmesi imkanı bulunduğuna' işaret eden Kremlin Sözcüsü, 'Rusya'nın Ukrayna ile ilgili hedeflerine ulaşmasının öncelikli olduğunu' söyledi. Peskov, "Bazı gerçekler var. Yani yeni Rus toprakları var, göz ardı edilememesi gereken ve Rus tarafının asla vazgeçemeyeceği Anayasa var. Rusya Federasyonu'nun özel askeri operasyon esnasında gerçekleştirdiği belirli hedefleri var. Elbette, elverişli bir durum ve Ukrayna rejiminin uygun tutumu göz önünde bulundurulduğunda, bu sorun müzakere masasında da çözülebilir. Ancak bu durumda belirlediğimiz hedeflere ulaşılması önceliğimizdir" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)