Putin: Batı, Rusya’yı parçalara ayırmayı amaçlıyor

Rossiya-1 televizyonuna konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, Batı’nın 'eski SSCB’yi ve onun ana parçası olan Rusya’yı parçalara ayırmayı amaçladığını' ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı’nın istediğinin Rusya’yı 'parçalara ayırmak olduğunu' savundu. Rossiya-1 televizyonuna konuşan Putin, Rusya’nın parçalara ayrılması halinde ülkede yaşayan halkların geleceğinin bundan ciddi derecede etkileneceklerini kaydetti.

Sputnik'in aktardığına göre Rusya lideri, Batı’nın ‘eski SSCB’yi ve onun ana parçası olan Rusya’yı parçalara ayırmayı amaçladığını’ ileri sürdü ve böyle bir senaryonun gerçekleşmesi hâlinde, Rusya halkının şu anki hâliyle var olmayacağını, onun yerine ‘Moskovalılar, Urallılar gibi daha kolay kontrol edilebilir küçük grupların ortaya çıkacağını' söyledi.

'HALKLARIN KADERİ DEĞİŞİR'

“Rusya’nın dağılması halinde Rusya halklarının pek çoğunun, en başta da Rus halkının kaderinin ciddi manada değişeceğini düşünüyorum” diyen Putin, “Rusya halkı birlikte ve bir olduğunda dengi yoktur. Başarılarımızın ve zaferlerimizin en önemli koşulu bu” ifadelerini kullandı. 

Rusya Devlet Başkanı, daha önceki bir açıklamasında ‘Rusya’yı yenmenin tek yolunun onu içeriden bölmek olduğunu’ söylemiş olmasının sorulması üstüne, “Birinci Dünya Savaşı’nda yaptıkları buydu, dahası SSCB’nin dağıldığı 90’larda olan buydu” değerlendirmesini yaptı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Rusya Putin Batı Ukrayna