Rusya Savunma Bakanlığı: Yılan Adası'ndan taktiksel olarak geri çekildik

Rusya Savunma Bakanlığı, "Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından tahıl ihracatına izin vermek için Yılan Adası'ndan taktiksel olarak geri çekildiğini" duyurdu. Açıklamaya, Ukrayna'dan tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Askeri İstihbarat Servisi'nin (GUR) Rus birliklerin Karadeniz'deki Yılan Adası'ndan geri çekildiğine ilişkin açıklamasına Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Bakanlık, Rus askerlerin Yılan Adası'ndan "Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından tahıl ihracatına izin vermek için taktiksel olarak geri çekildiğini" belirtti. Açıklamada, "BM'nin katılımıyla varılan ortak anlaşmaların uygulanması kapsamında insani tahıl koridorlarını sağlamak amacıyla Rusya Federasyonu, Zmiinyi (Yılan) Adası'ndaki mevzilerini bırakma kararı aldı" denildi.

Ukrayna'nın güney komutanlığından yapılan açıklamada ise adadaki Rus birliklerin "geri itildiği" ve bazı askerlerin sürat tekneleriyle kaçtığı ifade edilmişti.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı danışmanı Mihail Podolyak ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya Savunma Bakanlığı'nın söz konusu açıklamasına tepki gösterdi. Ukrayna lideri Zelenskiy'in danışmanı Podolyak, "Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı, bir 'iyi niyet' olarak Rus birliklerinin Zmiinyi (Yılan) Adası'ndan kaçtığını doğruladı. Dolayısıyla Moskova'nın iyi niyetini göstermesi için onu düzenli olarak dövmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)