Rusya, 'kitlesel ayaklanmaları önceden tahmin edecek' yazılım geliştiriyor

Rus devlet savunma sanayii şirketi Rostec, makine öğrenme yöntemlerini kullanarak 'ayaklanmaları önceden tahmin edip protestoların şiddetlenmesini önleyecek' bir yazılım geliştireceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rus devlet savunma sanayii şirketi Rostec’e bağlı Ulusal Bilişim Merkezi’nin (NTSİ) 2022’de 'Rusya’daki kitlesel ayaklanmaları önceden tahmin etmeye ve bunların şiddetlenmesini önlemeye yarayacak' özel bir yazılım geliştireceği belirtiliyor.

Kommersant’ın Rusya Acil Durumlar Bakanlığı basın dairesi ve projeye atıfta bulunduğu haberine göre, NTSİ, Rusya’daki 'kitlesel protestoları önceden tahmin edecek ve olası protestoların şiddetlenmesini önleyecek' bir yazılım geliştirecek. Konuyla ilgili çalışmaların, bakanlığın ‘Güvenli şehir’ projesi çerçevesinde yürütüldüğü aktarıldı.

Program ile olası kitlesel ayaklanmaların meydana gelmesi ve gelişim dinamiklerinin tahmin edilmesi amaçlanıyor. Bu tahminlerin makine öğrenme yöntemleri üzerinden yapılacağı kaydediliyor. Projenin şu anda ilgili makamların onayına sunulduğu da aktarılıyor. (Sputnik)