Rusya, Kamala Harris ve Mark Zuckerberg'i yaptırım listesine aldı

Rusya, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Meta şirketinin sahibi Mark Zuckerberg'e yaptırım uygulanacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Facebook'un sahibi olan Meta şirketinin CEO'su (üst yöneticisi) Mark Zuckerberg'in aralarında bulunduğu 29 ABD vatandaşı hakkında yaptırım kararı aldı.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı, 29 ABD vatandaşına yaptırım listesine aldığını açıkladı.

Yaptırım listesine ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile Facebook, Instagram ve Whatsapp gibi uygulamaları bünyesinde bulunduran Meta şirketinin CEO'us Mark Zuckerberg'in de eklendi.

Ukrayna yönelik askeri harekatın ardından Rusya'ya uygulanan yaptırımlara karşılık olarak 29 kişiye yaptırım uygulandığı belirtildi.

Yaptırım kararı alınanlar arasında ABD Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Holland Hicks, Genelkurmay Başkan Yardımcısı Christopher W. Grady, Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Beyaz Saray Genel Sekreteri Ronald Klain, Beyaz Saray Kabine Sekreteri, Dışişleri Bakanı Blinken'ın eşi Evan Ryan, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Edward Price, Sağlık Bakan Yardımcısı Richard/Rachel Levine gibi üst düzey isimler bulunuyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında "ABD yönetiminin hasmane eylemlerine karşılık olarak" yaptırım listesine yeni eklemeler yapılacağı vurgulandı.