Rusya: İki gazeteciye Ukrayna destekli suikast girişimi önlendi

Rusya'nın Interfax haber ajansı, Federal Güvenlik Servisi'nin gazeteci Margarita Simonyan ve Ksenia Sobchak'a yönelik Ukrayna destekli suikast girişimlerini önlediğini iddia etti.

Margarita Simonyan ve Ksenia Sobchak. (Kaynak: Wikimedia Commons)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) gazeteci Ksenia Sobchak ve Margarita Simonyan'a yönelik Ukrayna destekli suikast girişimlerini engellediği iddia edildi.

Reuters'ın aktardığına göre, iddiayı Rusya'nın Interfax haber ajansı gündeme getirdi. Buna göre, FSB, 14 Temmuz Cuma günü bir açıklama yaparak, iki gazetecinin evleri ve işyerlerinin yakınlarında keşif yaptığı ileri sürülen şüphelilerin gözaltına alındığını belirtti. Fakat açıklamada kaç kişinin gözaltına alındığıyla ilgili bilgi paylaşılmadı. Interfax, FSB'nin açıklamasına atıfla, gözaltına alınan kişilerin Ukrayna adına saldırı hazırlığında olduklarını kabul ettiğini ve kendilerine 1,5 milyon ruble taahhüt edildiğini iddia etti.

'ÇALIŞMAYA DEVAM EDİN KARDEŞLERİM'

İddiaların ardından Ukrayna'dan henüz bir açıklama yapılmazken, Russia Today (RT) devlet yayın organının başındaki isim olan Simonyan, kendisine yönelik suikast planı iddialarına ilişkin Telegram kanalından bir mesaj paylaşarak güvenlik güçlerine hitaben, "Çalışmaya devam edin kardeşlerim" ifadelerini kullandı. Ülkede bilinen bir gazeteci olan Sobchak ise 2018 yılındaki Devlet Başkanlığı seçimlerinde aday olmuştu. 

Rusya-Ukrayna savaşının başladığı 24 Şubat 2022'den bu yana siyaset bilimci Aleksandır Dugin'in kızı Darya Dugina ve askeri blogger Maksim Fomin gibi isimler suikast sonucu hayatını kaybetmiş, Rusya bu saldırılardan Ukrayna'yı sorumlu tutmuştu. Ukrayna ise Rusya'nın iddialarını reddetmişti. Son olarak mayıs ayında Rus yazar Zakhar Prilepin'in aracında bir patlama yaşanmış, Ukrayna adına çalıştığını kabul ettiği ileri sürülen bir şüphelinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşılmıştı. (DIŞ HABERLER)