Rusya: İHA saldırısında 4 askeri uçak zarar gördü

Rusya, Pskov'a İHA saldırılarında 4 askeri nakliye uçağının zarar gördüğünü ileri sürdü. Ukrayna, Rusya'nın Kiev'e hava saldırısında iki kişinin yaşamını yitirdiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, en az altı bölgeye insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı girişiminde bulunulduğunu, İHA'ların vurularak düşürüldüğünü iddia etti. Ukrayna'nın Rusya'nın 2014 yılında uluslararası hukuka aykırı biçimde ilhak ettiği Kırım'a yönelik denizden gerçekleştirdiği ileri sürülen saldırı girişiminin de engellendiği bildirildi.

Reuters'ın haberine göre, Rus yetkililer, İHA saldırılarında askeri uçakların zarar gördüğünü ve sivil uçuşların sekteye uğradığını, hedef alınan bölgelerin Pskov, Bryansk, Kaluga, Orlov, Ryazan ve Moskova olduğunu aktardı. Rusya'dan yapılan açıklamaya göre, Ukrayna'nın kuzeyinde, Estonya-Letonya sınırına yakın bir bölgede yer alan Pskov'a yönelik saldırıda Rusya'ya ait "Il-76" tipi dört askeri nakliye uçağı hasar aldı.

'HAVA SAHASI KISA SÜRELİĞİNE KAPATILDI'

Pskov valisinin Telegram kanalından yayınladığı görüntülerde de büyük bir yangın çıktığı ve dumanlar yükseldiği görülüyor, bölgede sirenler çaldığı duyuluyordu. Telegram'da yapılan başka paylaşımlarda ise şehirdeki uçaksavar sistemlerin çalıştığı bilgisi verildi.

Rus devlet haber ajansı TASS, acil durum servislerine dayandırdığı haberinde, askeri havalimanındaki dört Il-76 uçağının zarar gördüğünü doğruladı. Buna göre, yerel havalimanındaki sivil uçuşlar da iptal edildi. Diğer beş bölgeye yönelik saldırı girişimleri sonrası Moskova'daki Vnukovo havalimanı çevresindeki hava sahasının kısa süreliğine kapatıldığı bildirildi. Rusya savaş uçaklarının Karadeniz'deki bir operasyonda yaklaşık 50 paraşütçü asker taşıyan, Ukrayna'ya ait bir hücumbotu imha ettiği de ileri sürüldü. 

'RUSYA'NIN KİEV'E SALDIRISINDA EN AZ İKİ KİŞİ ÖLDÜ'

Öte yandan, Ukrayna'nın başkenti Kiev'in belediye başkanı Vitaliy Kliçko da Telegram kanalından bir açıklama yaparak Rusya'nın şehre hava saldırısı düzenlediğini, saldırıda en az iki kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti. Açıklamaya göre, Kiev'deki saldırı sonucu iki kişi de yaralandı. (DIŞ HABERLER)