Rusya Büyükelçisi Güney Kore Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un görüşmesini gerekçe göstererek Rusya'nın Seul Büyükelçisi Andrey Kulik'i bakanlığa çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 'silah tedariki ve askeri işbirliği' konularını görüşmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirmek için Rusya'nın Seul Büyükelçisi Andrey Kulik'i bakanlığa çağırdı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, dışişleri bakan yardımcılarından Chang Ho-jin'in Kulik'e şikayetlerini ilettiği bildirildi.

'GÜNEY KORE'NİN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT ETTİ'

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, bakanlık açıklamasında, Büyükelçi Kulik'e 'silah tedarik anlaşması ve askeri iş birliği' konularının ele alındığı Kim-Putin görüşmesine yönelik duyulan rahatsızlığın dile getirildiği ifade edilerek, Güney Kore'nin güvenliğini 'tehdit eden' bu eylemlerin Rusya ile olan ilişkileri olumsuz etkileyebileceği belirtildi. Chang'ın Rusya'ya Kuzey Kore ile askeri bağlar kurma girişimlerine 'derhal' son vermesi çağrısında bulunduğu aktarılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) daimi üyesi olan Rusya'nın "sorumlu davranması" gerektiğinin de vurgulandığı kaydedildi.

Kim, Putin ile 13 Eylül'de Rusya'nın Amur bölgesindeki Vostonçniy Uzay Üssü'nde görüşmüştü. Kim ile müzakereleri "verimli" olarak nitelendiren Putin, bölgedeki durum ve ikili ilişkiler konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirtmişti. (DIŞ HABERLER)