Putin-Kim görüşmesinin detayları Rus basınında: 'Koltuğu dezenfekte edildi'

Rusya'nın Kommersant gazetesi, Kuzey Kore liderinin Putin'le zirvesi sırasında oturduğu koltuğun önce değiştirildiğini, sonra da içeriği bilinmeyen bir sıvıyla dakikalarca silindiğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, dört yılın ardından ilk yurt dışı ziyaretini dün Rusya'ya yaparak Vostoçni Uzay Üssü'nde Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya geldi. Görüşmenin detaylarını ve Kim'in aldırdığı güvenlik önlemlerini Rusya'nın Kommersant gazetesi yazdı. Gazetenin paylaştığı bilgilere göre, Kim'in güvenlik personeli, Kim'in Putin'le zirvesi sırasında oturduğu koltuğu dakikalarca dezenfekte etti.

Gazetenin paylaştığı videoda da beyaz eldivenli bir güvenlik çalışanının Kim'in oturacağı siyah koltuğu sildiği ve içinde ne olduğu anlaşılamayan bir sıvıyı koltuğa sıktığı görüldü. Kuzey Koreli yetkili, koltuğu dakikalarca dezenfekte ederken Kremlin'deki bir güvenlik görevlisinin bu anları şaşkın bir şekilde izlediği anlar da kameralara yansıdı. 

'SONUÇTA ONLAR İÇİN ÖLÜM KALIM MESELESİYDİ'

Bu esnada başka bir Kuzey Koreli güvenlik görevlisi dezenfeksiyon işlemini yapan görevliye bir emir verdi. Fakat bu emrin neyle ilgili olduğu da anlaşılamadı. Kommersant gazetesinin Kremlin muhabiri Andrei Kolesnikov, "Koltuğun, Kuzey Kore tarafının en büyük endişe konusu olduğu ortaya çıktı" değerlendirmesinde bulundu. 

Kolesnikov'un paylaştığı bilgilere göre, 100'den fazla kişinin bulunduğu Kuzey Kore güvenlik ekibi, Kim'e ilk verilen koltuktan memnun olmamış, bunun üzerine Rus tarafı koltuğun aynısından bir tane daha getirmişti. Kommersant, sonrasında olanları şu sözlerle anlattı: "Sonra, Kuzey Koreli bir çalışan, hiç durmadan ellerindeki beyaz eldivenlerle Kim Jong-un'un oturacağı koltuğu dakikalarca sildi. Kokuya bakılırsa, koltuğu dezenfekte etti. Sonuçta bu, liderleri için olmasa da onlar için ölüm kalım meselesiydi." (DIŞ HABERLER)