Kim'den Rusya'da uçak fabrikasına ziyaret: 'İşbirliği potansiyeli görüyoruz'

Kuzey Kore lideri Kim'e Rusya ziyaretinde eşlik eden Sanayi ve Ticaret Bakanı Manturov, "Hem uçak imalatında hem de diğer sektörlerde işbirliği potansiyeli görüyoruz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya ziyareti kapsamında 13 Eylül Salı günü Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya gelen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bugün de Rusya'nın Komsomolsk-na-Amure şehrindeki uçak fabrikasını ziyaret etti. Rusya hükümetinden ziyarete ilişkin yapılan açıklamaya göre, Kim, Rusya Birleşik Uçak Şirketi'nin (UAC) şubesi olan Komsomolsk-na-Amure'deki Yuri Gagarin uçak fabrikasına giderek, incelemelerde bulundu. Kim'e, Rusya Başbakan Yardımcısı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov eşlik etti.

'EGEMENLİK HEDEFLERİMİZE ULAŞMAK İÇİN ÖNEMLİ'

AA'nın aktardığına göre, Kim ve beraberindeki heyet, fabrikanın mühendislik merkezi ve üretim atölyelerini gezdi. Kim'e fabrikanın tasarım bölümünde mühendislerin modern uçakların geliştirilmesinde kullanılan dijital teknolojiler gösterildi. Kim ve beraberindeki heyet, savaş uçağı montaj tesisini, Su-35 ile beşinci nesil Su-57 uçaklarının son montaj atölyesini gezdi ve işletmenin modernizasyonu ve teknik olarak yeniden donatılması sonucunda iyileştirilen teknolojik tesislerini yerinde inceledi.

Programın sonunda Kuzey Kore lideri Kim ve Bakan Manturov, Su-35 çok amaçlı avcı uçağının gösteri uçuşunu izledi. Manturov, Kuzey Kore liderine Rusya'nın önde gelen uçak üretim tesislerinden birini gösterdiklerini belirtti. Manturov, "Hem uçak imalatında hem de diğer sektörlerde işbirliği potansiyelini görüyoruz. Bu, özellikle ülkelerimizin teknolojik egemenlik hedeflerine ulaşması açısından önemlidir" dedi. Kuzey Kore lideri Kim'in, resmi ziyareti çerçevesinde Vladivostok şehrinde temaslarına devam edeceği bildirildi.

ABD: RUSYA'YA DESTEK SAVAŞI UZATIR

ABD Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh de Kuzey Kore Lideri Kim'in ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in yaptığı görüşmenin ardından değerlendirmelerde bulundu. Kim, Kuzey Kore'nin Rusya'ya silah desteğinin Ukrayna savaşını uzatacağını ve bu desteğin, masum Ukraynalıları öldürmekle eşdeğer olduğunu savundu.

Kuzey Kore'nin Rusya'ya silah sağlayacağı ihtimallerine ilişkin Singh, "Rusya'yı bu sebepsiz savaşta destekleyen herhangi bir ülkenin sadece Ukrayna'daki çatışmaları uzatacağını değil aynı zamanda bunun Ukraynalı masum sivilleri öldürmekle eşdeğer olduğunu düşünüyoruz." yorumunu yaptı. Singh, Kuzey Kore'yi daha önce bu konuda defalarca uyardıklarını anımsatarak, "Kuzey Kore'yi Rusya ile bir silah anlaşmasına girmemeleri konusunda uyarıyoruz." ifadesini kullandı. (DIŞ HABERLER)