Rus muhalif Navalni'nin son duruşması: 15 gün hücre hapsi verilmiş

Rusya'da Kutup Dairesi'nin kuzeyindeki bir ceza kolonisinde tutulan Rus muhalif Navalni, öldüğü açıklanmadan bir gün önce video konferans yöntemiyle hakim karşısına çıkmıştı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Yamalo-Nenets bölgesinde tutulduğu ceza kolonisinde hayatını kaybettiği açıklanan muhalif Aleksey Navalni'nin bundan bir gün önce, 15 Şubat Perşembe günü çevrimiçi olarak katıldığı duruşmanın detayları paylaşıldı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Navalni'nin, dün, tutulduğu ceza kolonisinden katıldığı duruşmada bir televizyon ekranına yansıtılan görüntüsünde, demir parmaklıklı bir pencerenin arkasından baktığı görülüyor, bu esnada tükenen parası ve hakimin maaşı hakkında şakalar yaptığı duyuluyordu. Video konferans yöntemiyle duruşmaya bağlanan 47 yaşındaki tutuklu Rus muhalif 'iyi durumda ve keyifli' görünüyordu. 

'SAYIN HAKİM, SİZE HESAP NUMARAMI GÖNDERECEĞİM'

Navalni'yi çeken kameranın uzaklaşmasıyla, mahkeme yetkililerinin de Navalni ile birlikte gülümsediği görüntülere yansıyordu. Bu duruşmadan bir gün sonra, Rusya Hapishane Servisi, Kutup Dairesi'nin kuzeyindeki ceza kolonisinde tutulan Navalni'nin yürüyüş yaptıktan sonra kendini iyi hissetmediğini, ardından yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

SOTA haber sitesinin paylaştığı bilgilere göre, Navalni, mahkeme sırasında, "Sayın Hakim; size kişisel hesap numaramı göndereceğim ki federal hakim olarak alığınız devasa maaşı benim kişisel hesabımı 'ısıtmak' için kullanabilin. Çünkü benin param bitiyor" diye konuştu. Ayrıca, duruşmanın Navalni'nin tükenmez kalemine el koymak isteyen bir hapishane yetkilisiyle yaşanan 'tartışmanın' ardından yeniden başladığı ifade edildi. 

'DALKAVUKLUK REKORUNU KIRMAYA KARAR VERDİLER'

Aleksey Navalni de dün ilerleyen saatlerde kendisine 15 gün hücre hapsi cezası verildiğini yazdı. Duruşmanın ardından Navalni'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Yamal hapishanesi, Vladimir'in Moskovalı yetkililere dalkavukluk etme ve onları hoşnut etme rekorunu kırmaya karar verdi. Bana hücre hapsinde 15 gün verdiler" ifadelerini kullandı. Navalni, "Bu, onlarla olduğum 2 aydan kısa süre boyunca dördüncü hücre hapsi cezam" diye yazdı. Bu mesaj, Navalni'nin yazdığı son mesaj oldu. 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)