Runtalya Maratonu başlıyor: 'Antalya spor merkezlerinden biri olacak'

Antalya’da 2006 yılından beri spor turizminin önemli organizasyonlarından Runtalya Maratonu, bu yıl 1-3 Mart tarihleri arasında yapılacak. Maratona 10 bin yerli ve yabancı sporcu katılacak.

Google Haberlere Abone ol

ANTALYA - Her yıl mart ayında Antalya'da düzenlenen Runtalya Maratonu, bu yıl 1-3 Mart tarihleri Antalya’da profesyonel ve amatör spor kulüplerinden 10 bin yerli ve yabancı sporcuyu yarıştırmaya hazırlanıyor.

Bu yıl 19’uncu kez düzenlenen Runtalya Maratonu için yapılan basın toplantısına Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, TURSET Genel Müdürü Özgür Emeklioğlu, Fraport TAV Antalya Havalimanı genel müdürleri Gudrun Teloeken ve Deniz Varol katıldı.

Caption

47 ÜLKEDEN 1600 YABANCI SPORCU VE KULÜP

Runtalya Maratonu hakkında bilgi veren TURSET Özgür Emeklioğlu, şöyle konuştu: “Türkiye’de spor turizmine büyük bir katkı sağlayan Runtalya’ya 47 ülkeden 1600 yabancı sporcu ve spor kulübü katılacak. Türkiye’nin farklı şehirlerinden yaklaşık 8 bini aşkın spor tutkunu Antalya’da buluşacak. 2 Mart’ta 350 çocuk koşucunun minik adımlar koşusu ile başlayacak organizasyonda 3 Mart’ta takımların Teams Run yarışları gerçekleştirilecek.“

SPOR TURİZMİ DESTİNASYONU

Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Gudrun Teloeken, organizasyonla ilgili şunları söyledi: “Antalya’yı önemli bir turizm destinasyonu olarak uluslararası arenada tanıtmanın yanında dünya spor turizminin de merkezlerinden biri haline getiren bu önemli organizasyona katkı sağlamanın gururu içindeyiz.”

Fraport TAV Genel Müdürü Deniz Varol da “Runtalya, profesyonel sporcular ve halkı bir araya getirip bütünleştiren bir organizasyon. Uluslararası organizasyonlar turizm destinasyonlarımızı tüm dünyaya göstermek için bir araç. Sadece bugün maraton için değil, Antalya’da kış sezonu boyunca birçok organizasyonun parçası olmak için gayret sarf ediyoruz” diye konuştu.

18 YIL ÖNCE 450 SPORCU İLE BAŞLADI

Antalya Valisi Hulusi Şahin 18 yıl önce 450 kişi başlayan Runtalya Maratonu’na bu yıl 10 bin sporcunun katılacağını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de “Mart ayının ilk haftasında Antalya’mıza 47 ülkeden 1600 sporcunun, Türkiye’nin 50 şehrinden 7 ila 8 bin misafirin bu etkinlik için gelmesini bekliyoruz. 3 Mart’ta tarih doğa ile içi içe seçilmiş Antalya manzarasında omuz omuza kardeşçe, keyifle koşacağız. Runtalya, sağlıklı yaşama dokunduğu kadar turizme katkısı bakımından da önemli” dedi.

(HABER MERKEZİ)