Rûdaw: Duhok’ta helikopterin düştüğü bölgede 2 cenaze daha bulundu

Rûdaw, Duhok'ta düşen helikopter enkazının uzağında 2 cenaze daha bulunduğunu bildirdi. Cenazelerin, Duhok Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Duhok'un Çemankê kasabasında düşen helikopter enkazının bulunduğu bölgede 2 kişinin daha cansız bedeninin bulunduğu belirtildi. Rûdaw'ın aktardığına göre Duhok Ofisi Sorumlusu Nasır Ali, bölgede yapılan arama çalışmalarda 2 cansız bedenin daha bulunduğunu ve cenazelerin Duhok Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldığını söyledi. Nasır Ali, cenazelerin helikopter enkazının biraz daha uzağında bulunduğunu belirtti. 

15 Mart’ta Çemankê kasabasında saat 20.40 sularında bir helikopter düştü. Olayın ardından bölgede 3’ü kadın 7 kişinin cenazesi bulunmuştu. Suriye Demokratik Güçleri (SDG), bölgede iki helikopterin hava şartlarından kaynaklı düştüğünü duyurmuştu. SDG, helikopterlerin Rojava’dan Süleymaniye’ye eğitim amaçlı giden Terör İle Mücadele Güçleri (YAT) üyelerini taşıdığını açıklamıştı. YAT'ın açıklamasında ise 9 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti. 

IKBY, 'SADECE BİR HELİKOPTER DÜŞTÜ' DEMİŞTİ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Konseyi, SDG'nin "İki helikopter düştü” açıklamasına hatırlatmada bulunarak, “Sadece bir helikopterin düştüğünü ve 7 kişinin hayatını kaybettiğini doğrulayabiliyoruz” diye açıklama yapmıştı.

MASRUR BARZANİ: İKİNCİ HELİKOPTERE İLİŞKİN BİLGİMİZ YOK

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ise helikopterin Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) bünyesindeki bir grup tarafından satın alındığını açıkladı. Barzani, düştüğü söylenen ikinci helikoptere ilişkin henüz bir bilgi sahibi olmadıklarını belirtti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Duhok helikopter SDG IKBY