RTÜK'ten Ukrayna'da yayın uyarısı: Kaynağı açık bilgi paylaşılmalı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Türkiye medyasındaki Ukrayna yayınları hakkında uyarılarda bulundu: Kaynağı belli, açık ve net bilginin paylaşılması haberciliğin gereğidir.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, altıncı gününe giren Rusya'nın Ukrayna’ya yönelik saldırısında Türkiye medyasında yapılan yayınlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinde paylaşım yapan Şahin, kaynağı belli, açık ve net bilgilerin kamuoyuyla paylaşılmasının haberciliğin gereği olduğunu belirtti. Şahin ayrıca harekatın yaşandığı bölgelerden verilen haberlerde mümkün olduğunca insani hassasiyetlere uygun görüntülerin seçilmesinin son derece önemli olduğunu söyledi.

'BASIN EMEKÇİLERİNE MÜTEŞEKKİRİZ'

Şahin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamasının devamında, “Medyamızın her uluslararası olayda olduğu gibi Ukrayna’daki son gelişmelerde de farkını ortaya koyacağına yürekten inanıyoruz. Sıcak bölgelerde hayatlarını riske atarak fedakârca çalışan basın emekçilerine müteşekkiriz. Türk medyasının askeri çatışmaların insanlara ne şekilde etki ettiğini en doğru şekilde anlatarak savaş haberciliğinin nasıl yapılacağını tüm dünyaya göstereceğini biliyoruz. Emekçi arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Allah ayağınıza taş değdirmesin” ifadelerini kullandı. (DUVAR)