Ronaldo bir yeni rekor kırdı, bir rekoru da egale etti

Cristiano Ronaldo, erkekler futbolunda milli takımıyla en fazla gol atan oyuncu oldu. Ayrıca Avrupa'da milli takımıyla en fazla maça çıkan erkek futbolcu rekorunu da egale etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, dün gece Dünya Kupası Elemeleri'nde İrlanda'ya attığı iki golle, erkekler futbolunda milli takım seviyesinde en çok gol atan futbolcu olarak tarihe geçti. Euro 2020'de Fransa'ya attığı golle İranlı futbolcu Ali Daei'nin 109 gollük rekorunu egale eden Ronaldo, İrlanda'ya attığı 2 golle sayısını 111'e çıkardı ve rekorun tek sahibi oldu.

Ronaldo bu rekora 180. milli maçında ulaştı ve İspanyalı Sergio Ramos'un "en çok milli formayı giyen Avrupalı oyuncu" rekorunu da egale etti. Bu alandaki dünya rekoru ise Soh Chin Ann'a ait. Ann, 1969-1984 yılları arasında 195 kez Malezya milli forması giyerek erkekler futbolunda en çok maça çıkan futbolcu unvanına sahip. 

Ronaldo, 1993-2006 yılları arasında İran milli takımıyla 109 gol atan Ali Daei'nin rekorunu egale ettikten sonra Daei tarafından tebrik edilmişti. Yıldız oyuncu dün akşamki maçta bir de penaltı kaçırarak kendi rekorunu tazeleme fırsatını da tepti.

Portekiz dün 1-0 geriye düştüğü maçta Ronaldo'nun son dakikalarda gelen golleriyle 2-1'lik kazandı. (HABER MERKEZİ)