Roma'nın tarihi İspanyol Merdivenleri'ne scooter fırlatan ABD'li turistlere ceza

İtalya'da İspanyol Merdivenleri'nden aşağı 'scooter'larını atıp tarihi yapıya zarar veren iki Amerikalı turist para cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Roma'nın tarihi İspanyol Merdivenleri'ne elektrikli scooter ile zarar veren iki Amerikalı turiste para cezası verildi ve tarihi bölgeye tekrar girmeleri yasaklandı.

CNN'in haberine göre, 28 ve 29 yaşındaki iki turist, 'scooter'larını birkaç defa 18. yüzyıldan kalma ünlü merdivenlerden aşağı fırlatarak tarihi yapının zedelenmesine neden oldu.

Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamada, anıtın bazı basamaklarının kırıldığı ve 25 bin euroluk zararın oluştuğu belirtildi. Ayrıca yönetmelikler doğrultusunda turistlerin her birine 400 euroluk ceza kesildiği açıklandı.

MASERATİ'Yİ MERDİVENLERE SÜRMÜŞTÜ

Tarihi yapıya mayıs ayında da zarar verilmişti. Suudi Arabistanlı bir turist, Maserati spor arabasını tarihi merdivenlerden aşağı sürüp, yapıda çatlaklar oluşmasına neden olmuştu. İsmi açıklanmayan sürücü daha sonra ülkeden ayrılmak üzereyken Milan Havalimanı'nda yakalanmıştı.

İspanyol Merdivenleri, Roma’da en çok korunan turistik yerlerden biri. Merdivenler, 2015 senesinde 1.5 milyon euro bütçeli iki yıllık bir restorasyondan geçti ve polis 2018’den beri yapının üzerinde oturulmasını yasaklıyor. (DIŞ HABERLER)