Roma'da Arjantinli turistin kullandığı drone Palazzo Venezia'ya çarptı

İtalya'nın başkenti Roma'da Piazza Venezia meydanını havadan görüntülemek isteyen Arjantinli turist, kullandığı insansız hava aracını 15'inci yüzyılda inşa edilen Palazzo Venezia'nın çatısına çarptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'nın başkentinde insansız hava aracı yasağı uygulanırken Arjantinli bir turistin droneu Roma'da 15'inci yüzyılda inşa edilen ünlü tarihi bina Palazzo Venezia'nın çatısına isabet etti.

The Guardian'ın haberine göre, 39 yaşındaki Arjantinli bir turistin Roma'nın meydanı Piazza Venezia'da kullandığı insansız hava aracı (drone) Ulusal Müze'nin yer aldığı tarihi saray Palazzo Venezia'nın çatısına çarptı. Polisin turistle ilgili "uçuşa yasak bölgede drone kullanmak" ile ilgili işlem yaptığı belirtildi. 15'inci yüzyıl dönemi inşa edilen binada ciddi bir hasar olmadığı aktarıldı.

İtalya yönetimi Roma ve Vatikan'da insansız hava aracı uçuşlarını yasaklamıştı. Sivil havacılık uçuş kurallarına göre ülkede drone kullanmak için önceden izin almak gerekiyor. Kuralı ihlal edenlere 516 euro ve 64 bin euro arasında para cezası uygulanıyor.

Ülkede geçen hafta da iki Meksikalı turist insansız hava araçlarını Pisa Kulesi'ne çarpmıştı. 2020'de Polonya'dan 40 yaşındaki bir turist ise droneunu tarihi yapı Kolezyum'un içine düşürmüştü. (DIŞ HABERLER) 

 

Etiketler roma palazzo venezia