Rock müziğin efsane davulcusu Charlie Watts öldü

Kendine has tarzıyla kuşağının en önemli davulcularından olan Rolling Stones'un davulcusu Charlie Watts dün hayatını kaybetti. Watts, 58 yıldır Rolling Stones'u ritimleriyle besliyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Rock müziğin efsaneleşmiş grubu Rolling Stones’un davulcusu Charlie Watts dün 80 yaşında öldü. Sanatçının iletişim danışmanı Bernard Doherty yaptığı açıklamada, “Charlie, Londra’da aile üyelerinin yanında huzur içinde bu dünyadan göçtü” dedi. Kendi kuşağının en önemli davulcularından biri olan Watts, Rolling Stones’un bu yıl ABD’de yapacağı ‘No Filter’ turnesine sağlık sorunları nedeniyle katılamayacağını açıklamıştı.

“CHARLIE BİR KAYA KADAR SAĞLAM BİR DAVULCUYDU”

Watts’ın ölüm haberinin ardından birçok müzisyen üzüntülerini dile getirdi. Beatles grubunun davulcusu Ringo Starr, Watts ile bir fotoğrafını paylaşarak, “Seni özleyeceğiz adamım” derken, Elton John, “Charlie Watts gerçek davulcuydu. Adamların en tarz sahibi olanı ve harika bir arkadaştı” mesajını paylaştı. Paul McCartney bir video yayınlayarak, “Charlie harika bir davulcuydu. Hasta olduğunu biliyordum ama bu kadar ilerlemiş olduğunu bilmiyordum. Bu Rolling Stones için de büyük bir şok, çünkü Charlie bir kaya kadar sağlam bir davulcuydu” şeklinde konuştu.

Davuldaki sakin ancak sağlam tarzıyla kendi üslubunu yaratan Watts’ın kendine özgü tarzı, müzik eleştirmenleri tarafından Rolling Stones’un başarısının ve diğer birçok grup arasında öne çıkmasının arkasındaki önemli etkenlerden biri olarak gösteriliyordu. Gitarist Keith Richards, otobiyografisinde onun için, “Charlie Watts, müzikal olarak üzerinde uzandığım yataktır” diyerek Watts’ın gruptaki önemini anlatmıştı. Rolling Stones’a 1963 yılında katılan Watts, bu gruptaki 58. yılını kutluyordu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)