Rıza Çalımbay: Medyada bir arkadaş var onunla bir gün mutlaka karşılaşacağız

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, takımının performansı ile ilgili açıklamalarını babasına gönderme yaparak değerlendiren yorumcuya tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Kupası nedeniyle Spor Toto Süper Lig'e verilen arada Antalya'da yapılan kampı tamamlayan Sivasspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay'dan açıklamalar geldi. Fanatik'ten Ömer Necati Albayrak'a lige hazır olduklarını söyleyen Rıza Çalımbay, babası hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle kızdığı bir yorumcuya da adını vermeden tepki gösterdi.

'BAHANE ANLATMIYORUZ'

Çalımbay, "Hele medyada bir arkadaş var... Onunla bir gün yüz yüze karşılaşacağız mutlaka. ‘Ben 2 günde bir maç oynamak zor’ diyorum. Adam kalkmış televizyonda, ‘Rıza hocanın babası 24 saat çalışıyordu, 2 günde bir maç yapmaktan ağlamasın’ diye bir ifade kullanıyor.

Beni babamdan vuracağını sanıyor. Yani ayıptır. Biz bahane anlatmıyoruz. Başarısızlık varsa bahane olarak algılanabilir. Ancak gruptan lider çıkmış bir takımın bunu başarırken yaşadığı zorluğu anlatıyoruz. Oyuncularımın emeğini, çabasını anlatıyorum” dedi.

'BURASI MEMLEKETİM'

"Futbolda dün yok bugün var" diyen Rıza Çalımbay açıklamalarına şöyle devam etti: "Sivas’ta kupayı kazandık. Çok güzel duygular yaşandı. Tarihi bir başarı var ortada sonuçta. Ancak bazı şeyler çok çabuk unutuluyor. Tarih yazmış takım yeni sezonda yuhlanırsa olmaz. Bu benim Sivas’ta 7. senem teknik direktör olarak. Ben başkaları gibi değilim. Burası benim memleketim. Ben burada başarılı olmak zorundayım. Alnımın akıyla ayrılırım buradan. Sezon başında da bir açıklamam olmuştu, ‘Sezon sonunda ayrılabilirim’ diye. Bu açıklama aslında takıma gösterilen tepkiye karşı söylediğim bir şeydi. 3 sene Avrupa oynayan, kupa kaldıran takıma destek verilir. Bu başarı ödüllendirilmeli.” 

2005 yılında Fenerbahçe ile Beşiktaş, Süper Lig'deki derbi maçta karşı karşıya gelmiş, bir grup Fenerbahçeli taraftar, dönemin Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın babasının apartman görevlisi olmasına atıfta bulunarak "Rıza efendi iki ekmek, bir süt" pankartı asmıştı. Olay futbol camiasında tepkiyle karşılanmıştı. Çalımbay'ın babası Bektaş Çalımbay 2016'da vefat etmişti. (HABER MERKEZİ)