Rio de Janeiro'da sel ve heyelan: 8 kişi hayatını kaybetti

Brezilya'nın Rio de Janeiro eyaletinde şiddetli yağışların sebep olduğu sel ve toprak kaymalarında en az sekiz kişi yaşamını yitirdi.

Fotoğraflar: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şiddetli yağışların etkisi altındaki Brezilya'nın Rio de Janeiro eyaletinde yaşanan toprak kayması ve sellerde en az sekiz kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Mendes kentinde 6 yaşında bir çocuğun ise kayıp olduğu bildirildi. Brezilyalı yetkililerin açıklamasına göre, ölenlerin dördü, Barra do Pirai kentinde aynı aileye mensup kişilerdi. Ölen aile üyeleri arasında 8 aylık bir bebeğin de olduğu bilgisi paylaşıldı. 

100'Ü AŞKIN KİŞİ EVSİZ KALDI

Associated Press (AP) haber ajansının aktardığına göre, eyalet çapında yaşanan şiddetli yağış, sel ve heyelanlarda 100'ü aşkın kişinin evsiz kaldığı açıklandı. Yetkililer, arasında Rio de Janeiro kentinin de olduğu 10 şehirde sel ve heyelan riskinin sürdüğünü bildirdi. Yerel basına yansıyan haberlerde ise itfaiye ve polis ekiplerinin bazı bölgelere henüz ulaşamadığı, olumsuz hava koşulları, sel ve toprak kaymalarından etkilenen kişilere yardım etmek için yerel halkın arama-kurtarma çalışmalarında bulunduğu aktarıldı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)