Ridley Scott, 'Napolyon' filmini anlattı: Bir general gibi hazırlandım

Yönetmen Ridley Scott, Napolyon’un hayatını anlattığı filme bir general gibi hazırlandığını söyledi. "Napolyon" filmi 24 Kasım'da Türkiye'de vizyona girecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransız İmparator Napolyon Bonapart'ın hayatı, yönetmen Ridley Scott imzasıyla beyazperdeye taşınıyor. Yönetmen Ridley Scott, başrolünde Joaquin Phoneix'in yer aldığı "Napolyon" adlı filme hazırlık sürecini anlattı. 

Tarihin en başarılı askeri generallerinden birini anlatmak için bir general gibi hareket etmek gerektiğini söyleyen Scott, "Büyük sekansları planlamak için askeri bir komutanın genelkurmayıyla önceden savaş planı koordine etmesine benzer bir şekilde çalıştık. Haftada bir toplantı yaptık ve sayfa sayfa ilerledik. Savaş sahneleri için askeri bir uzmandan destek aldık ve akıllara durgunluk veren harika askeri kostümlerle o dönemi canlandırdık” ifadelerini kullandı. 

'JOAQUİN ŞİMDİYE KADAR ÇALIŞTIĞIM EN ÖZEL AKTÖR'

On yıl boyunca devrimci Fransız ordusuna liderlik etmiş bir komutanı anlatabilmek için onun askeri kariyerinin önemli anlarını kayıt altına almak gerektiğini belirten yönetmen, filmde Napolyon rolünü canlandıran oyuncu Joaquin Phoneix için "Joaquin muhtemelen şimdiye kadar çalıştığım en özel, en düşünceli aktör" dedi.

Türkiye'deki dağıtımını TME Films’in üstlendiği "Napolyon", 24 Kasım’da sinemalarda olacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)