Reuters: Suudi Veliaht Prens Türkiye, Yunanistan, Mısır turu planlıyor

Suudi Veliaht Prens Muhammed Selman'ın haziran ayının ilk haftasında Türkiye, Kıbrıs, Yunanistan, Mısır, Ürdün turu planladığı iddia edildi. Selman'ın yeni ticaret anlaşmaları hedeflediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Reuters haber ajansı, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Türkiye, Kıbrıs, Yunanistan, Mısır ve Ürdün'e gezi planladığını yazdı. Ajansa konuşan dört farklı kaynak, henüz tarihleri belli olmayan olası ziyaretlerde enerji ve ticaret anlaşmaları imzalanabileceğini belirtti. Selman'ın haziran ayının ilk haftası ziyaretleri yapabileceği de iddialar arasında yer aldı.

Ajansa konuşan Türkiye'den üst düzey bir yetkili ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın davette bulunduğunu belirterek olası ziyarette "ikili ticaret, bölgesel gelişmeler, döviz yatırımları ve enerji projeleri" görüşülmesinin planlandığını belirtti. Habere göre, Suudi Arabistan hükümetinin basın ofisi ise ziyaret yapılacağı iddialarını yanıtsız bıraktı. 

KAŞIKÇI CİNAYETİ SONRASI İLK ZİYARETLER

Selman'ın bölge ülkelerine olası ziyaretleri, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda 2018 yılında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından bir ilk olacak. En son 2019'da G20 zirvesi için Japonya'ya giden Veliaht Prens'in bu yıl Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesinin ardından ABD'nin görüşme taleplerini reddettiği ise basına yansımıştı.

Kaşıkçı cinayeti sonrası Fransa, Yunanistan ve Güney Kıbrıs liderleri Suudi Arabistan'ı ziyaret eden isimler olmuştu. Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da 28 Nisan'da Riyad'ı ziyaret etmişti. (DIŞ HABERLER)