Reuters: Suudi Arabistan diplomatlar için alkol dükkanı açacak

Alkol tüketimine karşı katı kanunları olan Suudi Arabistan'da konsolosluk ve büyükelçiliklerin olduğu bir bölgede Müslüman olmayan diplomatlar için alkol dükkanı açılacağı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'ın ülkenin başkenti Riyad'da sadece Müslüman olmayan diplomatlara hizmet verecek bir alkollü içecek dükkanı açmaya hazırlandığı iddia edildi. 

Reuters haber ajansının planlar hakkında bilgi sahibi bir kaynağa ve bir belgeye dayanarak aktardığına göre, müşteriler bu mağazaya mobil bir uygulama üzerinden kayıt yaptırabilecek, Dışişleri Bakanlığı'ndan bir 'temiz kodu' alacak ve alkol satın alırken aylık kotalara riayet etmeleri gerekecek. Buna göre, alkol mağazasının Riyad'ın büyükelçiliklerin ve konsoloslukların bulunduğu Diplomatik Bölgesinde açılması ve Müslüman olmayanların erişiminin 'katı bir biçimde kısıtlı' olması bekleniyor.

GELECEK HAFTALARDA AÇILMASI BEKLENİYOR

Suudi Arabistan'da yaşayan ve Müslüman olmayan diğer yabancıların söz konusu alkol dükkanına erişiminin olup olmayacağı netlik kazanmazken, planlar hakkında bilgi sahibi kaynak dükkanın gelecek haftalarda açılmasının öngörüldüğünü söyledi. 

Ülkede alkollü içecek tüketmek yüzlerce kez kırbaçlanmaktan, sınır dışı, para cezası ve hapis cezasına kadar bir dizi yöntemle cezalandırılıyor. Bu şartlar altında alkole erişim ya 'diplomatik posta' yoluyla ya da kara borsa üzerinden mümkün oluyor. Öte yandan, Suudi Arabistan devlet medyası, bu hafta, hükümetin diplomatik sevkiyatlar içindeki alkol ithalatlarına yeni kısıtlamalar getireceğini aktarmışı. Bu adımın da alkol satan yeni bir dükkan ya da mağazaya olan talebi artırabileceği ifade edildi. (DIŞ HABERLER)