Ressam Cihat Burak'ın Bedri Rahmi Eyüboğlu'na yazdığı şiir ortaya çıktı

Ressam Cihat Burak'ın 1975 yılında hayatını kaybeden Bedri Rahmi Eyüboğlu'na yazdığı şiir, Kitap-lık dergisinin son sayısında okurla buluştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ressam ve yazar Cihat Burak'ın Bedri Rahmi Eyüboğlu'na yazdığı şiir ortaya çıktı. 'Reis' adı verilen şiir, Ömer Faruk Şerifoğlu’nun sunumuyla Kitap-lık dergisinin son sayısında yayımlandı. 

Burak’ın ‘Lâedri’ (söyleyeni bilinmeyen) diye imzaladığı şiirinden bir bölüm şöyle:

"Sen, sana uzanan her eli tuttun/ Öptün öpülesi ellerinle/ Dile getirdin Anadolu’nun sesini, bizim sesimizi/ Hepimizin sesini/ İnsanın sesini/ Resmin sesini/ Ballardan tatlı/ Şekerden leziz/ Şekillere şekil/ Beneklere benek/ Çizgilere çizgi katan ellerinle.

Dünyada hiçbir/ şey kalmasa da/ Yapılan iş, söylenen söz/ Bir bakış ya da NAKIŞ/ Kalacak/ İnsanları mutlu etmek için/ En sonunda/ REİS."

Bedri Rahmi Eyüboğlu, 21 Eylül 1975 tarihinde Cerrahpaşa Hastanesi’nde pankreas kanseri nedeniyle tedavi gördüğü sırada hayatını kaybetti. Şerifoğlu'nun aktardığına göre, Eyüboğlu'nun vefatından kısa süre önce sanatçıyı ziyaret eden Cihat Burak, yazdığı şiiri Eyüboğlu'na vermek istedi ancak çok halsiz olduğunu görünce vazgeçti. Burak daha sonra notlarına, "Hem kendisi de şair olan Reis’e bunu vermek, tereciye tere satmak gibi de olmaz mı..." diye düşündüğünü yazdı.