Resmi Gazete'de yayımlandı: Zorunlu trafik sigortasına yeni düzenleme

Resmi Gazete'de Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayımlanan karara göre, zorunlu trafik sigortası poliçesi kesmeyen sigorta şirketlerine ceza uygulanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, zorunlu trafik sigortası poliçe düzenlemekten kaçınan sigorta şirketlerine tüm branşlarda ilk uyarıda 3 günden az 30 güne kadar ceza verilecek ikinci uyarıda ceza ikiye katlanacak.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu yayımladığı yeni yönetmelikle zorunlu trafik sigortalarıyla ilgili yeni bir düzenleme getirdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikte şu ifadelere yer verildi:

“Poliçe düzenlemekten kaçındığı tespit edilen sigorta şirketlerinin Kurumca belirlenen sigorta branşlarında veya tüm sigorta branşlarında poliçe düzenleme ve yenileme yetkisi 3 günden az 30 günden fazla olmamak üzere geçici olarak durdurulabilir.

Kaçınmanın devam etmesi halinde Kurul kararına istinaden bu süreler iki katına kadar arttırılabilir ve/veya diğer tedbirler uygulanabilir.

Kurum, poliçe düzenlemekten kaçındığı tespit edilen sigorta şirketlerini ve bu fıkra uyarınca alınan tedbir kararını, 47 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 8 inci maddesinin sekizinci fıkrasına dayanarak Kurul kararıyla resmî internet sitesinde ilan edebilir." (HABER MERKEZİ)