Rektörün engellediği Barlas'ın ödülü üniversite tarafından paylaşıldı

Ders vermesi engellenen Yaman Barlas'ın başarısı Boğaziçi Üniversitesi'nin resmi hesabından paylaşıldı. Barlas, "Anlamsız ve çelişkili işlere sadece bir örnek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'nin sosyal medya hesabından rektörlük tarafından ders vermesi engellenen Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yaman Barlas'ın aldığı ödül paylaşıldı.

Uluslararası akademik yayıncılık kuruluşu Elsevier ile Stanford Üniversitesi’nin “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde Boğaziçi Üniversitesi’nden 20 bilim insanı da yer aldı. Barlas da “Operations Research” alanında “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” kategorilerinde bulundu.

 

'HOCALAR HER GÜN REKTÖRLÜK BİNASI ÖNÜNDE'

Üniversitenin söz konusu paylaşımına çok sayıda Boğaziçili tepki gösterdi. Tepkiler arasında, “Övündüğünüz her iki kategoride de bulunan Yaman Barlas Hoca’nın öğrencilere ders vermesini yasaklama amacınız nedir?”, “İşte bu şovunu yaptığımız hocalar her gün rektörlük binası önünde 'Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz' diyor. Bu arada, her iki kategoride de yer alan hocamızı da kayyum kovdu” ifadelerine yer verildi. 

Cumhuriyet’e konuşan Barlas, “Ders vermemin reddedilmesinin ardından, üniversitenin tüm eğitim ve araştırma listelerinden ve sistemlerinden erişimim engellenmişti. Ayrıca temmuzda aldığım başka bir prestijli uluslararası ödül ise rektörlük tarafından ısrarla göz ardı edildi ve hiçbir şekilde üniversite sitesinde haber yapılmadı. Tepeden inme rektör atandığından beri kişisel olarak yaşadıklarım, akademik meşruluğu olmayan bir yönetimin yapabileceği anlamsız ve çelişkili işlere sadece bir örnek” dedi. (HABER MERKEZİ)