Reisi'den ABD'ye: Savaş başlatmayacağız ancak zorbalığa güçlü yanıt veririz

Washington ile artan gerilime ilişkin konuşan İran Cumhurbaşkanı Reisi, "Savaş başlatmayacağız ama zalim bir ülke veya güç herhangi bir zorbalık yapmak isterse cevap vereceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Ürdün-Suriye sınırında 3 ABD askerinin öldürüldüğü saldırının ardından Washington ile  günlerde artan gerilime değindi. İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Reisi, Basra Körfezi kıyısındaki Hürmüzgan eyaletini ziyareti sırasında halka hitap etti.

AA'nın aktardığına göre, ülkesinin savaş başlatma niyetinde olmadığını ancak herhangi bir "zorbalığa" güçlü bir şekilde yanıt vereceklerini söyleeyen Reisi, "Savaş başlatmayacağız ama zalim bir ülke veya güç herhangi bir zorbalık yapmak isterse İran onlara güçlü bir cevap verecektir" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne 28 Ocak'ta kamikaze insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askeri ölmüş, 40'ın üzerinde asker de yaralanmıştı. Başta Başkan Joe Biden olmak üzere ABD'li yetkililer, saldırıdan İran destekli Kataib Hizbullah örgütünü sorumlu tutmuş, ABD'nin seçeceği bir zaman ve yerde saldırıya karşılık verileceğini belirtmişti. İran, söz konusu saldırıyla bağlantılı olduğu iddialarını reddederek "Bölgedeki direniş güçleri karar ve eylemlerinde İran'dan talimat almıyor" ifadesini kullanmıştı.

İSRAİL'İN SURİYE'YE SALDIRISINDA DEVRİM MUHAFIZLARI ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, İsrail'in Suriye'ye saldırısında bir Devrim Muhafızları Ordusu mensubunun öldürüldüğü bildirildi. İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı'na göre, Suriye’nin başkenti Şam'ın güneyine sabah saatlerinde İsrail tarafından düzenlenen saldırıda Said Alidadi adlı Devrim Muhafızları Ordusu mensubu hayatını kaybetti.

Alidadi'nin "askeri danışman" olarak Suriye'de bulunduğu kaydedildi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)