Reha Erdem'in ilk ve son filmleri Altın Portakal'da gösterilecek

Reha Erdem'in yeni filmi "Neandria" ve ilk filmi "A Ay", Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 60'ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Reha Erdem’in son filmi "Neandria", Türkiye prömiyerini yaparken, 1988 yapımı ilk filmi "A Ay" da restore edilmiş kopyasıyla ilk kez izleyicilerle buluşacak. 

Festival kapsamında, Erdem'in katılacağı ve kendisinin 35 yıllık film yapım süreceğini aktaracağı bir söyleşi de düzenlenecek. 

NEANDRIA

Reha Erdem’in son filmi "Neandria", 39. Varşova Film Festivali’nde Uluslararası Yarışmada yer aldıktan hemen sonra Türkiye’de ilk kez 60'ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde seyirciyle buluşacak. Köye yeni gelen bir imamla birlikte değişen hayatı izleyen film; yarışma, avlanma ve kazanma hırsıyla hastalanmış bir dünyada sıkışan gençlerin, özgürlüğü ve aşkı arayışlarını ve isyanlarını anlatıyor.

Çekimleri Neandria Antik Kenti'nde yapılan filmin oyuncu kadrosunda Deniz İlhan, Ahmet Rıfat Şungar, Bülent Emin Yarar ve Tanıl Bora gibi isimler yer alıyor.

Neandria, 2022. 

'A AY'IN 35'İNCİ YAŞINA ÖZEL GÖSTERİM

Oyuncu kadrosunda Yeşim Tozan, Gülsen Tuncer ve Münir Özkül gibi isimleri barındıran "A Ay", 35'inci yaşına özel gösterimi ile perdede olacak. 

A Ay, 1988

Geleneklere bağlı bir ailede halalarının gölgesinde yaşayan 11 yaşındaki Yekta’nın gerçeküstü dünyasını anlatan film, Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle restore edildi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)