Rastgele kurşunla hayatını kaybeden öğrencinin davasında beraat

İstanbul'un Sultangazi'de yolda yürürken omuriliğine isabet eden rastgele kurşunla yaralanıp, 2 yıl 11 gün sonra yaşamını kaybeden Ahmet Emre Çavuş'a ilişkin davada, sanığa beraat karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Sultangazi ilçesinde yolda yürürken kendisine isabet eden bir kurşunla yaralanan ve olaydan 2 yıl 11 gün sonra yaşamını kaybeden Ahmet Emre Çavuş'a ilişkin davanın ikinci duruşmasında sanığın beraatına karar verildi.

İstanbul Gazi Mahallesi'nde geçen 2015'in ağustos ayında arkadaşıyla yolda yürürken rastgele ateş eden bir kişinin tabancasından çıkan kurşunun ensesinden omuriliğine isabet etmesi sonucu yaralanan ve göğsünden alt tarafı felç olan lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş, gördüğü tedaviye rağmen 2017 yılında yaşamını yitirmişti. Şüpheli Devrim Aksoy hakkında, "kasten öldürme" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma" suçundan dava açılmıştı.

ANKA'nın haberine göre, davanın ikinci duruşması, dün İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Sanığın başka suçlardan cezaevinde tutuklu bulunduğunun öğrenildiği duruşmada, ilk olarak tanıklara söz verildi. Tanık Özgür Boyraz, Gürhan Tekşen ve Baran Tekşen'in sözlü ifadeleri alındı. Savcı duruşmada sanık hakkında delil yetersizliğinden beraat verilmesi konusunda mütalaa verdi. Karar açıklanırken, basın mensupları ve izleyicilerin salona girişine izin vermeyen mahkeme heyeti, delil yetersizliğinden sanığın beraatına hükmetti.

ANNE ZEYNEP ÇAVUŞ: 'ADALET TECELLİ ETMEDİ'

Ahmet Emre Çavuş’un annesi Zeynep Çavuş, kararın ardından yaptığı açıklamada, “Çok acı ama adalet tecelli etmedi. Delil yetersizliğinden sanık beraat etti. Çok üzgünüm. Benim oğlum toprağın altında yatıyor. Yüreğim yanıyor. Adalet peşinde koşmaktan yoruldum” dedi.

'KATİLİ BULUNANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'

Ahmet Emre Çavuş'un babası Bülent Çavuş ise “Oğlumuz için yorulmadan 8 yıldır adalet için mücadele ediyorduk. Sanık delil yetersizliğinden beraat etti. Bir üst mahkemeye gideceğiz. 8 yıl değil, 18 yıl da geçse oğlumun katili bulunana kadar mücadele edeceğiz. Ahmet Emre cumartesiyi pazara bağlayan gece vuruldu ancak olay yeri incelemesinin pazartesi günü yağmur altında yapıldığını öğrendik. Bu nedene 2015 yılında görev alan tüm kamu personeli ve amirlerinden davacı olacağız. Adalet yerini bulana kadar mücadele edeceğiz. Adalet 8 yıldır yerine gelmedi. Artık yeter, Ahmet Emre toprak altında rahat uyusun” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)