Rapçinin ölümü 8 yıl sonra aydınlatıldı: Menajeri intihar süsü vermiş

Venezuela'da 8 yıl önce arkadaşını öldürdükten sonra intihar ettiği düşünülen Canserbero'nun menajeri tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Fotoğraf: YouTube
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bundan 8 yıl önce hayatını kaybeden Venezuelalı rapçi Canserbero'nun intihar etmediği, menajeri tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. 

El Pais gazetesinin haberine göre, savcılık, rapçinin ölümüne ilişkin, cinayet-intihar sonucuna vararak 2015 yılında kapattığı dosyayı yeniden açtı. Savcılık, menajer María Natalia Amesquita'nın Canserbero'yu öldürdüğünü itiraf ettiği ve erkek kardeşinin de yardımıyla olay yerine intihar süsü verdiğini anlattığı videoyu da yayınladı.

ESKİ MENAJER VE KARDEŞİ SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Buna göre, soruşturmayı sekiz yıl sonra yeniden açan savcılık, gerçek adı Tyrone José González Orama olan şarkıcının ölümünün intihar olduğu iddiasının doğrulanamadığını, o dönemde menajeri olan María Natalia Amesquita tarafından bıçaklandığını ortaya koydu. Buna göre, Amesquita, aynı zamanda müzisyen Carlos Molnar'ın da partneriydi. Molnar da partneri María Natalia Amesquita tarafından öldürülmüştü.

28 Aralık Perşembe günü soruşturma hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenleyen Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab, bir dizi video yayınlayarak, Canserbero'nun menajeri ile menajerinin erkek kardeşi Guillermo Amestica'nın suçlarını itiraf ettiğini anlattı. Her iki şüphelinin de elleri kelepçeliydi. Saab'ın verdiği bilgilere göre, iki şüpheli suçlarını geçen hafta polisin yaptığı sorgularda itiraf etmişti.

'ARTIK HUZUR İÇİNDE YATABİLİR ÇÜNKÜ ONU ÖLDÜRENLER HAPİSTE'

Savcı Saab, Canserbero'yu bir 'şehit' olarak adlandırarak zamanında yollarının bir dövme stüdyosunda kesiştiğini anlattı. Saab, "Hedefimize ulaştık; Canserbero artık her neredeyse huzur içinde yatabilir çünkü onu öldürenler artık hapishanede" diye konuştu.

Savcının yayınladığı videoda, María Natalia Amestica, partneri ve öldürülen rapçinin arkadaşı Carlos Molnar ile para konusunda anlaşmazlık yaşadıklarını, ayrıca artık kendisini temsil etmesini istemeyen Cancerbero ile de tartıştıklarını söyledi. Şüpheli, bu durumun kendisini 20 Ocak 2015'te suçu işleme kararı almaya ittiğini kaydetti.

EYALET İSTİHBARAT SERVİSİ'NDEN YARDIM İSTEDİLER

Suçu nasıl işlediğini de anlatan eski menajer, Canserbero ve Molnar'ın bir sonraki gösterileri için bir video kaydı yapmak üzere evine geldiğini, kendisinin ise çaylarına yatıştırıcı ilaç karıştırdığını, Molnar'ın çayındaki ilaç etkisini gösterince onu boynundan bıçakladığını söyledi. Anlattığına göre, Canserbero da bu ana şahit olmuştu. 

Rapçi Canserbero uykuya daldıktan sonra Amestica onu da bıçaklamış, ardından erkek kardeşini aramıştı. Erkek kardeşi ise eyalet istihbarat servisi Sebin'den olay yerini tahrif etmek ve olaya cinayet-intihar süsü vermek için yardım istemişti. Planları, rapçinin şizofreni kaynaklı psikotik krizi sırasında arkadaşını öldürmüş, ardından da 10'uncu kattan atlayarak intihar etmiş gibi göründüğü bir sahne yaratmaktı. 

POLİSLER, 10 BİN DOLAR İSTEDİ

Guillermo Amestica’nın ifadesine göre, ölümleri araştıran polisler, olayın bir cinayet-intihar olayı olduğu hipotezini desteklemek için 10 bin dolar talep etti. Amestica kardeşler, olaydan sonra Şili'ye gitmiş, ardından soruşturma dosyası kapatılınca tekrar Venezuela'ya dönmüştü.

Eski menajerin kızı Claudia Amestica, annesi ve dayısının geçen hafta gözaltına alındığını, 9 gün boyunca dışarıyla iletişimleri olmadan tutulduğunu ve avukatlarıyla görüşmelerine de izin verilmediğini belirtti. Amestica, annesinin suçlamaları reddettiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)