Putin'den liderlere yeni yıl mesajı: 'Türkiye ile siyasi diyalog geliştirilecek'

Rusya Devlet Başkanı Putin, yeni yıl dolayısıyla bazı ülkelerin liderlerine yeni yıl mesajı gönderdi. Putin, Moskova-Ankara diyaloğunun 'geliştirilmeye devam edeceğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gönderdiği mesajlarla bazı ülkelerin liderlerinin yeni yılını kutladığını açıkladı. Putin'in mesaj gönderdiği liderler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yer aldı.

'İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN ÇOK ŞEY YAPILDI'

AA'nın aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeni yıl tebriklerini gönderen Rusya Devlet Başkanı Putin, son zamanlarda Rusya ile Türkiye arasında çok yönlü işbirliğinin geliştirilmesi için pek çok şey yapıldığını söyledi.

Ortak çabalar yoluyla her iki ülkenin büyük enerji ve altyapı projelerini hayata geçirdiğini söyleyen Putin, Rusya ve Türkiye’nin bölgesel çatışmaların çözümüne de katkıda bulunduğunu kaydetti. Putin, “Önümüzdeki yıl Moskova ve Ankara, Avrasya kıtasında güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesi adına, dost halkların yararına çeşitli alanlarda verimli işbirliğini, ikili siyasi diyaloğu geliştirmeye devam edecek" dedi.

'DOST OLMAYAN ÜLKELERE YILBAŞI MESAJI GÖNDERİLMEDİ'

Rusya'nın TASS haber ajansının haberine göre, Putin, Avrupa liderlerinden yalnızca Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vucic'e yeni yıl mesajı gönderdi. Putin'in Çin, Hindistan, Vietnam, Laos, Bolivya, Brezilya, Venezuela, Küba, Nikaragua, Suriye ve Güney Afrika liderlerinin de yeni yılını kutladığı belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı ayrıca Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya'nın eski başbakanı Gerhard Schröder'e yeni yıl mesajları gönderdi. TASS, Putin'in 'aralarında ABD'nin de olduğu dost olmayan devlet liderlerine mesaj göndermediğini' aktardı. (DIŞ HABERLER)