Putin'den Kırım'a ziyaret: Kırım artık sonsuza dek Rusya ile

Kırım'da iç savaş anıtını ziyaret eden Rusya Devlet Başkanı Putin, “Kırım artık sonsuza dek Rusya ile. Zira insanlarımızın, halkımızın tamamının egemen, hür ve boyun eğmez iradesi bu yönde” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2014 yılında ilhak edilen Kırım'ın Sivastopol kentinde, Rusya’da 1917 devrimi sonrası yaşanan iç savaşın bitişini simgeleyen anıta çelenk bıraktı.

Sputnik'in haberine göre, anıtı ziyareti sırasında konuşma yapan Putin, “Ülkemiz, (Kırım’ın Rusya’ya bağlanması ile) tarihi birliğini yeniden elde etti. Bu canlı ve kopması mümkün olmayan bağı burada, Sivastopol’de, Kırım’da olduğunuzda daha güçlü bir biçimde hissediyorsunuz. Sivastopol ve Kırım artık sonsuza dek Rusya ile. Zira insanlarımızın, halkımızın tamamının egemen, hür ve boyun eğmez iradesi bu yönde” ifadelerini kullandı.

Kırım'ın her zaman 1917 devrimi sonrası yaşanan iç savaşın sembolü olacağını söyleyen Putin, “Rus askerlerinin kanıyla sulanan Kırım toprakları, bu olayların hatırasını ve acısını koruyor ve sadece kardeşler arası çatışmanın trajedisinin değil, aynı zamanda özellikle sonrasında yapılan uzlaşmanın, tarihsel gerçeğin ve adaletin zaferinin de ebedi sembolü olacak” diye konuştu.