Putin-Vučić görüşmesi: Sırbistan üç yıl daha Rus gazı satın alacak

Sırbistan ve Rusya liderleri arasında yapılan telefon görüşmesinde gaz tedarik sözleşmesinin üç yıl daha uzatılması konusunda mutabakata varıldığı, anlaşmanın Gazprom'la nihai hale geleceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batı ülkeleri Rusya'ya yönelik gaz ve petrol yaptırımlarına hazırlanırken Doğu Avrupa ülkesi Sırbistan'dan gaz anlaşmasını uzatma yönünde hamle yapıldı.

Reuters'in aktardığına göre, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bugün telefon görüşmesi yapıldı. Vučić, görüşmeye ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

'GAZPROM'LA ANLAŞMAYA VARILACAK'

Putin'le gaz tedariki sözleşmesinin üç yıl daha uzatılması konusunda anlaşmaya vardıklarını belirten Vučić, "Tüm detaylar Gazprom'la (Rus gaz şirketi) anlaşılacak, şu anda fiyatla ilgili konuşamam" dedi. Gaz fiyatının petrol fiyatıyla paralel olacağı konusunda anlaşmaya varıldığını da belirten Vučić, Sırbistan'da gaz depolama alanının genişletilmesiyle ilgili görüştüklerini de kaydetti. Sırbistan'ın Gazprom'la yıllık gaz tedarik sözleşmesi 31 Mayıs'ta sona eriyordu. 

Ajansa göre, Vučić, Putin'in kendisine "Tartışılacak başka bir şey olduğunu düşünürsem onu aramamı söyledi" dediğini de aktardı. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler putin vucic