Sırbistan: Rusya'ya uçuşları iptal etmemiz için sahte bomba ihbarları yapılıyor

Rusya'ya yaptırımlara karşı mesafeli tutumuyla bilinen Sırbistan lideri Vucic iki ülke arasındaki sivil hava uçuşlarının iptal edilmesi için bazı ülkelerden sahte bomba ihbarları yapıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, Rusya'yla sivil hava uçuşlarının iptal edilmesi için uçaklarına devamlı sahte bomba ihbarları yapıldığını ancak buna rağmen uçuşlara devam edileceği mesajı verdi. 

Rus haber ajansı TASS'ın haberine göre, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarına yönelik tepkilere temkinli yaklaşan Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic Batı ülkelerinden iki ülke arasındaki ilişkileri etkileyecek kritik müdahaleler yapıldığını savundu. Habere göre, Vucic buna örnek olarak Rusya'ya yapılan sivil hava uçuşlarında sahte bomba ihbarları yapılmasını gösterdi.

'UKRAYNA'DAN SAHTE BOMBA İHBARLARI GELİYOR'

"Rusya'yla ilişkileri kesmemizi ve uçuşları iptal etmemizi isteyenler var" diyen Vucic, Air Serbia havayollarına ait uçağa Slovakya hava sahası üzerinde uçuş yaptığı sırada bomba ihbarı geldiğini ancak pilotun uçuşa devam ettiğini ve ihbarın da sahte olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı, "Air Serbia ilk kez bomba tehdidi almıyor ve bu ihbarlar iki ülkeden geliyor. Biri Avrupa Birliği (AB) üyesi ve diğeri Ukrayna. Biz uçuşların devam etmesini istiyoruz, özgür bir ülke olduğumuzu ve kendi kararlarımızı verebildiğimizi göstermek için. Uçuşları ne zaman iptal edeceğimize bizim yerimize kimse karar vermesin" diye konuştu.

Air Serbia'nın Belgrad ofisi ve Belgrad Uluslararası Havaalanı geçen haftalarda bomba ihbarları nedeniyle boşaltılmış, 28 Mart'ta da St. Petersburg'a giden bir uçağa bomba ihbarı yapılmış ancak ihbarın sahte olduğu anlaşılmıştı. (DIŞ HABERLER)