Vucic: Sırbistan'ın gündeminde Rusya'ya yaptırım uygulamak yok

Sırbistan lideri Vucic, Batı ülkelerinin Rusya'ya yaptırım uygulama kararlarına uyup uyulmayacağıyla ilgili soruya "Şu anda böyle bir gündemimiz yok. Gelecekte ne olur, bilemem" yanıtı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandr Vucic, Rusya’ya yönelik yaptırımlarla ilgili sorulara "Şu anda gündemimizde yok" yanıtı verdi. Vucic, ülke çıkarlarını koruduğunu ifade ederek Ukrayna-Rusya Savaşı'nda tüm Avrupa'da tutumunu değiştirmeyen tek ülke olduklarını savundu.

İsviçre'nin Davos kasabasından düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu’na (WEF) katılan Vucic, gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Batı Balkanlarda Diplomatik Diyalog" konulu oturumun ardından konuşan Vucic, Sırbistan'ın Rusya'ya yaptırım uygulayıp uygulamayacağının sorulması üzerine "Şimdilik böyle bir gündemimiz yok. Gelecekte ne olur, hayat ne getirir bilemem. Yeminler edip hiçbir şey yapmamak yerine yemin etmeyip bir şeyler yapmayı tercih ederim" dedi. 

GAZ ALIMI GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

Rusya ile gaz alımı noktasında görüşmelere devam ettiklerini kaydeden Vucic, "İyi bir fiyat teklifi alacağımızı umuyorum. Bununla birlikte devam eden görüşmeler sonucu miktarın da yüksek olmasını bekliyoruz. Her hâlükârda kışın gaz ihtiyacını karşılamak için yüksek fiyatlı olanı alacağız. Tabii bunların hepsini Macar dostlarımızla birlikte yapacağız" ifadesini kullandı.

 

Vucic, Sırbistan'ın Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik süreciyle ilgili ise "AB'nin bizim için neler yaptığını, beraber neler yaptığımızı anlatmadığımız için suçluyuz. Sırbistan'ın AB yolundan ayrılmaması gerektiğine inanıyorum. Ülkelerin yaşaması, ayakta kalması ve ilerlemesi gerekir. Bunun için AB'ye ihtiyacımız var" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)