Putin: Ukrayna'ya tedarik edilen silahlar Rusya'nın güvenliğini tehdit ediyor

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la görüşen Rusya Devlet Başkanı Putin, “Ukrayna'ya modern silah tedarik edildiğini ve bunun Rusya'nın güvenliği için doğrudan tehdit oluşturduğunu” söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la telefon görüşmesi yaptı.

Sputnik'in aktardığına göre, Kremlin'den yapılan açıklamada Putin ve Macron'un, Belarus'un Avrupa Birliği ülkeleriyle olan sınırlarında yaşanan mültecilerle ilgili sorunları ele aldığı belirtildi.

Putin, bölgedeki sorunlara AB ülkeleri ve Belarus arasındaki doğrudan temaslarla çözüm aranması ve mülteci krizinin hukuk normlarına uygun şekilde çözülmesi gerektiğini söyledi.

Görüşmede NATO'dan talep ettiği güvenlik garantilerine değinen Putin, NATO'nun doğuya genişlemesini ve Ukrayna ile diğer komşu ülkelere Rusya'yı tehdit eden silah sistemleri konuşlandırmasını engelleyecek hukuki güvenlik garantilerinin verilmesi için uluslararası müzakerelerin derhal başlatılmasını istediğini dile getirdi.

Ukrayna hükümetinin bazı Batılı ülkelerin yardımıyla temas hattındaki durumu tırmandırdığına söyleyen Putin, “Ukrayna'ya modern silah tedarik edildiğini ve bunun Rusya'nın güvenliği için doğrudan tehdit oluşturduğunu” ifade etti.