Putin: Sadece Donetsk ve Lugansk'a operasyon, tehdide son vermeyecekti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'nın başka seçeneğinin kalmaması nedeniyle Ukrayna'ya operasyon başlattığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Ukrayna’yı işgal etmek gibi bir isteğimiz yok. Ukrayna’da askeri operasyon düzenlemekten başka seçeneğimiz kalmamıştı” açıklaması yaptı. Rusya lideri hükümet yetkilileri ile gerçekleştirdiği toplantıda, ülkesinin Ukrayna’da sürdürdüğü askeri operasyona ilişkin, “Rusya birliklerinin, Ukrayna’nın başkenti Kiev yakınlarındaki ve başka Ukrayna kentlerindeki varlığının sebebi, bu ülkeyi işgal etmek istememiz değil, Rusya’nın böyle bir amacı yok” dedi.

Putin, “Rusya birlikleri sadece Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinde operasyon düzenleseydi, bu, Ukrayna’da barış sağlanması ve Ukrayna toprakları üstünden Rusya’ya yönelmekte olan tehdidin son bulması için yeterli olmazdı” vurgusu yaptı.

Rusya Devlet Başkanı, Rus güçlerinin Ukrayna’daki operasyonlar sırasında izledikleri taktiklerin, ‘tamamıyla haklı olduğunu ve hepsinin geçerli sebepleri olduğunu’ kaydetti ve söz konusu taktiklerin, Rusya Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından oluşturulduğunu ekledi.

Putin'in diğer açıklamaları şöyle:

Rusya ordusu, Ukrayna’daki operasyonlar esnasında sivil kayıpların olmaması adına gereken her şeyi yapıyor.

Ukrayna’da biyolojik silah unsurları geliştirilmekte olduğuna inanmak için sebeplerimiz var.

Ukrayna’daki askeri operasyonun başında Kiev’e, kan dökülmesinin önünün kesilmesi adına Donbass’tan birliklerini çekmesini çeşitli kanallar üstünden önerdik, bunu yapmayı istemediler.

Ordumuz, Ukrayna’nın, Kırım ve Donbass’a yönelik saldırı planlarını bozdu.

Ukrayna’daki operasyon başarılı ve önceden belirlenmiş kurallara tamamıyla uygun şekilde, plana göre ilerliyor.

Ukrayna’nın elinde, öngörülebilir gelecekte nükleer silahlar olabilirdi. Ukrayna, Batı güçlerinin desteğiyle Rusya’ya karşı saldırganlık eylemi planlıyordu.

Ukrayna’nın tarafsız ülke statüsü ile askeri güçlerden ve Nazizmden arındırılması konuları, Rusya ve geleceğimiz için ilkesel mahiyette. Bunları (Ukrayna ile barış görüşmelerinde) ele almaya hazırız.

Gördükleri baskıya karşın Rusya’dan çıkmayan, ülkemizde kalmaya devam eden şirketlerin bu tutumlarına değer veriyoruz. (Sputnik)