Putin: Nükleer savaşın kazananı olmaz

Ukrayna işgalinden sonra nükleer kuvvetlerinin alarma geçmesini emreden Rusya Devlet Başkanı Putin, nükleer bir savaşta kazananın olmayacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, olası bir nükleer savaşta kazananın olmayacağını ve böyle bir savaşın asla başlatılmaması gerektiğini belirtti.

Reuters'ın haberine göre, Rus lider, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Antlaşması üzerine yapılan bir konferansa gönderdiği mektupta "Nükleer bir savaşın kazananı olmayacağı ve bunun asla gerçekleşmemesi gerektiği gerçeğiyle hareket ediyoruz. Dünya topluluğunun tüm üyeleri için eşit ve bölünemez güvenliği savunuyoruz" dedi.

Putin’in bu sözleri Rusya’yı “sorumlu bir nükleer güç” olarak göstermeyi amaçlasa da daha önce söyledikleri ile çelişiyor. Rus lider, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini başlatırken 24 Şubat'ta yaptığı konuşmada, Rusya'nın nükleer cephaneliğine dikkat çekerek herhangi bir müdahale girişiminin diğer ülkeleri "tarihlerinde hiç karşılaşmadıkları sonuçlara götüreceği" konusunda uyarmıştı.

Günler sonra, Putin Rusya'nın nükleer kuvvetlerinin yüksek alarma geçmesini emretmişti. (DIŞ HABERLER)