Putin: Batılı istihbaratçıların eylemlerine karşılık vermeliyiz

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Putin, Batılı istihbarat servislerinin eylemlerine karşılık verilmesi gerektiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Federal Güvenlik Servisi'nde (FSB) düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulundu. Putin, Rusya'da karşı istihbarat faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve Batılı istihbarat servislerinin eylemlerine karşılık verilmesi gerektiğini söyledi.

Sputnik'in aktardığıan göre, "Karşı istihbarat hattını genel olarak güçlendirmeliyiz, zira geleneksel olarak Batılı istihbarat servisleri Rusya aleyhinde her zaman aktif şekilde çalıştı ve şu anda da ek personel, teçhizat ve diğer kaynakları aleyhimizde harekete geçirdi. Buna uygun şekilde karşılık vermemiz gerekiyor" diyen Putin, Batı'nın 'aşırılık yanlılarını kendi çıkarları için kullanmaktan hiçbir zaman çekinmediğini' savundu. 

'UKRAYNA SINIRI, FSB'NİN DENETİMİ ALTINDA OLACAK'

Rusya-Ukrayna sınırının FSB'nin hususi denetimi altında bulunması talimatını veren Putin, şu anda o bölgede sınır güvenlik birimlerinden, FSB havacılık birimlerinden ve Rusya Muhafızları'ndan oluşan bir grubun görev yaptığını ve görevlerinin sabotaj gruplarını önlemek, Rusya'ya hukuka aykırı biçimde silah ve mühimmat sokma girişimlerini sekteye uğratmak olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)