PTT'nin taşeron işçisi müdür tarafından merdivenlerden itildi

PTT Bağcılar Posta Dağıtım Müdürlüğü'nden Mehmet Naim Bubani, PTT-Sen yöneticisi ve PTT taşeron işçisi Ömer Keskin'i darp ederek merdivenlerden itti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PTT-Sen yöneticisi ve PTT taşeron işçisi Ömer Keskin, taşeron kanununa aykırı dağıtıma çıkmadığı için müdür tarafından merdivenlerden itilerek darp edildi. Keskin darp raporu aldı. Sendikanın örgütlenme uzmanı suç duyurusunda bulunacaklarını söylerken, "Sendika yöneticimizin sağlık durumu iyi. Boynu kırılabilirdi" dedi.

KADROLU İŞÇİNİN İŞİNİ TAŞERONA YAPTIRIYORLAR

PTT Bağcılar Posta Dağıtım Müdürlüğü'nde taşeron olarak çalışan Ömer Keskin'e kurum müdürü Mehmet Naim Bubani, kurumda kadrolu çalışanların işini yaptırmak istedi. Ancak Keskin, bu durumun taşeron işçi kanununa aykırı olduğunu söyledi. Bunun üzerine Bubani ve ismi henüz öğrenilemeyen kurumun baş dağıtıcısı, Keskin'i darp ederek merdivenlerden itti.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Keskin olayın ardından hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumu iyi olan Keskin avukatıyla suç duyurusunda bulunacak. Sendikanın örgütlenme uzmanı Leyla Bihter Özenç, şu açıklamalarda bulundu: "Olay bugün sabah saatlerinde yaşandı. Taşeron işçiler bizi kadroya alın dediklerinde, 'Siz bizim işçimiz değilsiniz' diyorlar ama konu işe gelince kadrolu işçilerin işini yaptırıyorlar. Bu tebligatın dağıtımı Ömer Keskin'in değil kurumun kadrolu çalışanının işi. Sendika yöneticimiz de bu kanundışı bana yaptıramazsınız diyor. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Şu an hastanedeyiz. Ömer Bey'in sağlık durumu iyi. Boynu kırılabilirdi."