Protestocuları tehdit eden polislere soruşturma

Fransa'nın başkenti Paris'te, protestocuları 'hastanelik etmekle' tehdit eden polisler hakkında soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa’da emeklilik yaşının 64’e yükseltilmesine karşı başkent Paris'te düzenlenen protestolarda bir grup polisin, eylemcilere yönelik tehdit ve hakaretine ilişkin adli soruşturma başlatıldı. Paris Savcılığı, göstericilerin polislerce tehdit edildiği ve hakarete uğradığı olayla ilgili 'kamu yetkisine sahip kişilerce işlenen şiddet ve tehdit' gerekçeleriyle soruşturma açtı.

AA'nın aktardığına göre, soruşturmayı Fransa'da Ulusal Polis Soruşturma Birimi (IGPN) yürütecek.

Çevrim içi yayın yapan Loopsider, pazartesi akşamı gösterilerden birinde bir grup Fransız polisin 7 göstericiye hakaret ettiği, tehditler savurduğu ve tokat attığı olayın ses kayıtlarını yayımlamıştı. Ses kayıtlarında, bir polisin göstericiyi 'hastanelik etmekle', bir diğer polisin ise Çadlı bir göstericiyi Fransa'dan sınır dışı etmekle tehdit ettiği duyuluyor.

Fransa'da emeklilik yaşını 62'den 64'e yükselten yasa geçen hafta Senato'da kabul edilmiş ancak parlamentonun alt kanadı olan Ulusal Meclis'teki oylamaya dakikalar kala hükümet Anayasa'nın özel bir maddesini kullanarak meclisi devre dışı bırakmış ve meclis oylaması olmadan yasayı yürürlüğe koyma kararı almıştı. (DIŞ HABERLER)