Prof. Nükhet Sirman gözaltına alındı

Barış bildirisi imzacısı Prof. Dr. Nükhet Sirman, saha çalışması için yaptığı bir görüşme gerekçe gösterilerek başlatılan soruşturma kapsamında dün gözaltına alındı.

Fotoğraf: Boğaziçi Üniversitesi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden barış akademisyeni Prof. Dr. Nükhet Sirman yaptığı bir araştırma gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Evrensel'in haberine göre Sirman'ın yürüttüğü saha araştırması kapsamında yaptığı bir görüşmeyle ilgili gözaltına alındığı ve gözaltı sürecinde keyfi uygulamalara maruz bırakıldığı örne sürüldü.

Disiplinlerarası Araştırma ve Danışmanlık (Dissensus Research) tarafından yapılan açıklamada, Sirman'ın 23 Mart günü İstanbul’da gözaltına alınıp Mersin’e götürüldüğü ifade edildi. Dissensus Research'ın açıklaması şöyle: "Nükhet Sirman 23 Mart Cumartesi günü, Mersin'de Dissensus araştırma bünyesinde yaptığı saha araştırma sırasında iletişim kurduğu bir kişi hakkında yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da, haksız bir biçimde gözaltına alınıp Mersin'e götürülmüştür. İstanbul'da ifade verebilecekken sabah gözaltına alınıp gözaltı süresi uzatılarak gece Mersin'e sevk edilmiştir. Henüz avukatlar dosyayı göremediği için soruşturma hakkında kısıtlı bilgi sahibi olmakla birlikte, çalışma arkadaşımızın araştırma faaliyetleri içinde olduğu kolayca anlaşılabilecekken, soruşturmalara dahil edilip, bu tür tedbirlere başvurulmasını kabul etmiyoruz."

Barış Akademisyenleri de "Nükhet hocamız derhal serbest bırakılsın" çağrısı yaptı: "Hocamız, arkadaşımız, barış imzacısı Nükhet Sirman, yürüttüğü saha araştırması kapsamında yaptığı bir görüşmeyle ilgili hukuksuzca gözaltına alındı ve gözaltı sürecinde de keyfi uygulamalara maruz bırakıldı. Nükhet Hocamız derhal serbest bırakılsın! #NükhetSirmanSerbestBırakılsın"

(HABER MERKEZİ)