Prof. Narlı'yı dolandıran sanığa 7.5 yıl hapis ve 1 milyon 250 bin TL ceza

Prof. Nilüfer Narlı’yı 'Barış-Pınar' parolasıyla kandırıp yarım milyon TL parası ve yüklü miktarda ziynet eşyasını çaldığı iddia edilen Mustafa Sakar arkadaşını suçladı, ilk duruşmada mahkum oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Narlı'yı telefonla arayıp "Bilgileriniz terör örgütlerinin eline geçti" diyerek yaklaşık yarım milyon lirasıyla ziynet eşyalarını aldığı iddiasıyla tutuklanan Mustafa Sakar'ın yargılandığı davadan, ilk duruşmada karar çıktı. 

Nilüfer Narlı İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya avukatlarıyla birlikte katıldı.

DHA'nın haberine göre sanık Mustafa Sakar savunmasında arkadaşını suçladı. "Ayın 1'inde iş sezonu için geldim. Ayın 2'sinde şikayetçiden poşeti alan ben değilim" diyen Sakar şöyle devam etti: "Ayın 4'ünde arkadaşım Yaser aradı, 'bir poşet alacaksın Urfa'ya yollayacaksın' dedi. Ne olduğunu bilmiyordum, sormadım. Arkadaşımın böyle bir şey yapacağı aklıma gelmezdi. Şişli'deyken polisler beni aldı. Gerçekten bu olayla bir alakam yok. 65 yaşında annem ve babam var, onlara bakacak kimse yok. Onlara böyle bir şeyi yapıp yalnız bırakamam. Arkadaşım memlekette bana yardımcı oluyordu. O yüzden benden istediği şeyin nedenini sormadım. Şikayetçiyi ayın 4'ü hariç hiç görmedim. O gün de sadece 30 saniye yüzünü gördüm" dedi.

'ÖYLE BİLGİLER SUNDULAR Kİ İRADEM SARSILDI'

Prof. Dr. Nilüfer Narlı ise yaşadıklarını şöyle anlattı: "Öyle bilgiler sundular ki iradem sarsıldı, tuzağa düşürüldüm. Sadece devletin bilebileceği bilgilerdi. Paraları kriminale vereceğiz dediler. 2 Şubat günü evden çıktım. Hava yağmurluydu, siyah giyinmiş biriydi. Telefondaki karşılıklı olarak 'Parolaları söyleyin' demişti. Sanık maskesini indirip 'Barış' dedi. İçi para dolu çantayı verdim. 4 Şubat günü ise ziynet eşyaları için yine evden çıkıp sanığa teslim ettim. Eve döndüm. Polis suçüstü yapmış, daha sonra ziynet eşyasının bulunduğu çantayı teslim aldım. Şikayetçiyim." 

Duruşmada, hakimin "Çantayı alan şahıs bu muydu?" diye sorması üzerine sanık Mustafa Sakar maskesini çıkardı ve Nilüfer Narlı parayı teslim ettiği kişinin sanık olduğunu söyledi.

'ZİNCİRLEME SUÇ'TAN CEZA

Mahkeme heyeti, sanık Mustafa Sakar'ı "Kamu kurum ve kuruluşlarının araç olarak kullanılması suretiyle ve kişinin kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık" suçunu işlediğinin sabit olduğu gerekçesiyle önce 6 yıl hapis ve 50 bin gün adli para cezasına çarptırdı. Ceza, sanığın değişik zamanlarda birden fazla suç işlediği gerekçesiyle 'zincirleme suç'tan 7 yıl 6 ay hapis ve 62 bin 500 gün adli para cezasına çevrildi. 62 bin 500 gün adli para cezasının sanığın ekonomik durumu gözetilerek 1 milyon 250 bin TL adli para cezasına çevrilmesine hükmedildi. Sanığın tutukluluk halinin devamına da karar verildi. (HABER MERKEZİ)