Prof. Dr. Şenol sosyal medya saldırılarına tepki gösterdi: Bu, psikolojik şiddet

Kıyafeti gerekçe gösterilerek sosyal medyada hakaret ve saldırılara uğrayan Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, "Bu, psikolojik şiddet ve amaçları susturmak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medya üzerinden hakaret ve saldırılara uğrayan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, "Bu, psikolojik şiddet ve amaçları susturmak. Çünkü temeli olan bir argümanları yok. Olmadığı için bilimin dilini susturmak istiyorlar" dedi. Sosyal medyada yıllar önce yayımladığı bir videonun yeniden gündeme getirilerek kıyafeti nedeniyle hedefe konulduğunu söyleyen Şenol, “Artık suç, adli olmaya başladı. ‘Biz artık kombinezonlu Esin diyelim’ tweet’inin altında iğrenç yorumlar var. Ciddiye alınmalı, çünkü hedef gösteriyorlar, çünkü bilime karşılar. Bu, basit bir organizasyon değil” ifadelerini kullandı. 

Daha önce 12 Eylül tarihli paylaşımında 'Kombinezonlu Esin' yorumuyla kendisine hakarette bulunanlar hakkında yargıya başvuracağını duyuran Şenol, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen aşı karşıtı miting öncesi bir televizyon kanalındaki değerlendirmelerinin ardından Twitter’da saldırılara maruz kaldığını söyleyerek, "Bu, mücadeleden vazgeçmek için geçerli bir neden değil" dedi.  

'ÇİRKİN SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ'

Sosyal medya üzerinden '#EsinŞenolYalnızDeğildir' başlığıyla yapılan paylaşımlarla Şenol'a destek sürerken, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği'nden (KLİMİK) yapılan açıklamada, "Sadece bilimi referans alarak topluma karşı sorumluluk duygusuyla mesleğini en iyi şekilde yapan, derneğimiz bağışıklama çalışma grubu kurucusu ve başkanı değerli arkadaşımıza yapılan çirkin saldırıları kabul edilemez buluyor ve esefle kınıyoruz” ifadelerine yer verilmişti.

Derneğin söz konusu paylaşımını alıntılayan KLİMİK Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap da, şöyle konuşmuştu: "Artık yeter. KLİMİK Derneği çatısı altında omuz omuza çalıştığımız, bütün enerjisini insanların sağlığı için harcayan, iyi hekim, iyi insan, değerli Hocam Esin Davutoğlu Şenol hiçbir saldırıdan (kıyafetini konu edenler dahil) yılmayacak kadar cesur ve kararlıdır." (HABER MERKEZİ)