'Priscilla', 1 Mart’ta MUBI’de

Oscar ödüllü yönetmen Sofia Coppola'nın Elvis Presley ile yaşamanın ne demek olduğunu, eski eşi Priscilla Beaulieu’nun gözünden anlattığı filmi "Priscilla", 1 Mart’tan itibaren MUBI’de yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cailee Spaeny ve Jacob Elordi’nin başrolleri paylaştığı "Priscilla", 1 Mart’tan itibaren sadece MUBI’de yayınlanacak. Film, Oscar ödüllü yönetmen Sofia Coppola’nın gözünden Priscilla ve Elvis Presley’nin ilişkisinin yıllara yayılan serüvenini anlatıyor. 

Priscilla Presley ve Sandra Harmon’ın 'Elvis and Me' adlı anı kitabından uyarlanan "Priscilla", dünya prömiyerini 80. Venedik Film Festivali’nde gerçekleştirdi ve Cailee Spaeny’ye En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandırdı. Spaeny’ye Elvis rolünde, 'Euphoria' dizisi ve son olarak "Saltburn" filmiyle ile tanınan oyuncu Jacob Elordi eşlik ediyor.

'SADECE PRISCILLA PRESLEY'NİN HİKAYESİNE ODAKLANDIM'

"Masumiyetin İntiharı" (The Virgin Suicides), "Bir Konuşabilse" (Lost in Translation) ve "Marie Antoinette" gibi filmlere imza atan yönetmen ve senarist Sofia Coppola, filmin hazırlık sürecinde Priscilla Presley ile sık sık konuştuğunu ve öncelikli amacının onun bakış açısına odaklanmak olduğunu belirtti. Coppola, "Benim için önemli olan Priscilla’nın bu konuda iyi hissetmesi ve filmin, onun kitapta ifade etmeye çalıştıklarını temsil etmesiydi. Projenin en can alıcı noktası buydu: Yapmak istediğim şeyi yaparken aynı zamanda onun hikayesini doğru yansıttığımdan nasıl emin olurum? Elvis ile ilişkilerinde eğlenceli anlar vardı, birbirlerini seviyorlardı ve sonra karanlık anlar vardı. Onları dengeleyerek anlatılanın tek yönlü olmamasına çalıştım. Diğer görüşleri düşünmemeye çalıştım. Sadece onun hikayesine odaklandım" ifadelerini kullandı.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)