Prens Harry ve Meghan Markle'dan itiraf: Düğünden önce evlendiğimiz doğru değil

İngiltere Prensi Harry ile eşi Meghan Markle, düğünlerinden üç gün önce kalabalıklardan uzak bir şekilde evlendiklerine dair açıklamalarını geri çekti. İngiliz basınının bu iddiayı sorgulamasının ardından, çiftin sözcüsü düğünden önce 'şahsi yeminlerini' ettiklerini, resmi evlilik tarihinin kraliyet düğünü olduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz kraliyet ailesindeki görevlerinden feragat ederek ABD'ye yerleşen Prens Harry ile eşi Meghan Markle, ünlü sunucu Oprah Winfrey'ye verdikleri söyleşide gündeme gelen "Düğünden üç gün önce evlenmiştik" açıklamalarının doğru olmadığını kabul etti. Çiftin sözcüsü, "19 Mayıs'taki resmi/yasal düğünlerinden birkaç gün önce şahsi yeminlerini ettiler" dedi.

Meghan Markle, Oprah Winfrey ile söyleşlerinde "Biliyor musunuz, düğünümüzden üç gün önce evlendik. Bunu kimse bilmiyor" demişti. Markle, 19 Mayıs 2018'de 50 milyon dolara mal olan kraliyet düğününden üç gün önce, evlerinin arka bahçesinde Canterbury Başpiskoposu Justin Welby'nin önünde yeminlerini ederek evlendiklerini söylemişti. Prens Harry de, "Sadece üçümüz" diyerek bu açıklamayı teyit etmişti.

Bu sözler birçok basın kuruluşunda "Gizlice evlendikleri ortaya çıktı" şeklinde haber olsa da, İngiltere'de kraliyet yanlısı basın bu açıklamayı sorgulamış ve ülkede yasal evlilik için en az iki şahitin gerekli olduğuna dikkat çekmişti. Son olarak The Sun gazetesi, çiftin resmi evlilik belgesini yayımladı. Harry-Meghan çiftinin sözcüsünün açıklaması da, bu belgede resmi evlilik tarihinin 19 Mayıs olarak görülmesi sonrasında geldi. (DIŞ HABERLER)