Meghan Markle, 'intihar etmeyi düşündüğünü' söyledi: Artık yaşamak istemiyordum

Meghan Markle, Prens Harry ile beraber Oprah Winfrey'e verdikleri söyleşide 'intihar etmeyi düşündüğünü' söyledi. Kraliyet ailesine katıldığında yalnız ve özgürlüğünü kaybetmiş hissettiğini aktaran Markle, "Artık yaşamak istemiyordum. Bu çok gerçek ve korkutucu bir düşünceydi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in torunu Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle'ın, televizyon sunucusu Oprah Winfrey'e verdikleri söyleşinin tamamı yayınlandı. Çift, kraliyet ailesinden ayrılma nedenlerini, diğer kraliyet mensuplarıyla ilişkileri, ırkçılık ve yaşadıklarının akıl sağlıklarına etkileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

KRALİYET AİLESİNDE 'IRKÇILIK'

Kraliyet ailesinde ırkçılık olduğunu söyleyen Markle, "Oğlum doğduğunda teninin ne kadar koyu olacağına ilişkin kaygılar vardı" dedi. Kraliyet ailesinin oğlu Archie'ye prens unvanını vermek istemediğine ilişkin konuşmanın ardından Winfrey, "Bunun neden böyle olduğunu düşünüyorsunuz? Bunun onun ırkı yüzünden olduğunu mu düşünüyorsunuz?" diye sordu. Meghan, "Size dürüst bir cevap verebilirim" dedi ve şöyle devam etti: "Hamile olduğum o aylarda, kraliyet ailesi içinden bir kişi Archie'ye bir unvan verilmeyeceği ve ayrıca ten renginin ne kadar koyu olabileceğiyle ilgili yorumlar yaptı."

Oprah Winfrey, aynı konuyu Prens Harry'e de sordu ancak Harry "O konuşmayı hiçbir zaman kimseyle paylaşmayacağım" diyerek yanıtladı. Duyduğu sözlerin ardından şok olduğunu anlatan Prens Harry, basının ırkçı saldırıları karşısında aileden kimsenin kendilerini korumak için adım atmaması konusunda da incindiğini ifade etti.

'YAŞAMAK İSTEMİYORDUM'

Markle, kraliyet ailesine katıldıktan sonra kendini yalnız ve özgürlüğünü kaybetmiş hissettiğini söyledi, "Aileye katıldıktan sonra buraya gelinceye kadar pasaportumu, ehliyetimi, anahtarlarımı hiç görmedim. Bunları sonra bana iade ettiler" dedi. Winfrey'nin "İntihar düşünceleriniz var mıydı?" sorusuna, Markle, "Evet" yanıtını verdi. "Artık yaşamak istemiyordum. Bu çok gerçek ve korkutucu bir düşünceydi" diyen Markle, "Herkes için her şeyi çözeceğini düşündüm" ifadelerini kullandı. 

Buckingham Sarayı'ndan 'şirket' diye söz eden Markle, önce kraliyet ailesinin en üst düzey üyelerinden birine sonra da sarayın insan kaynakları departmanına gittiğini ama hiçbir şey yapılmadığını anlattı. Susex Düşesi, "Kime gideceğimi bilmiyordum. Açıldığım kişilerden biri hala dostumuz ve sırdaşımız olan, kocamın annesinin (Prenses Diana) en yakın dostlarından biriydi. İçeride gerçekten neler yaşandığını başka kim anlayabilirdi" dedi. 

'MALİ KAYNAKLARI KESTİLER'

Röportajda, çiftin Kraliyet görevlerini bırakmalarının ve yurt dışına taşınmalarının ardından korumalarının masraflarının kesilmesi de gündeme geldi. Prens Harry ailesinin mali olarak desteği kestiğini, ancak annesi Prenses Diana'nın ona bıraktığı mirasa sahip olduğunu kaydetti. Prens Harry ayrıca, çiftin güvenlik masraflarını karşılayabilmek için Netflix ve Spotify ile anlaşmalar yaptığını söyledi.

Winfrey'e Kraliçe Elizabeth'in kendisine hep iyi davrandığını söyleyen Markle, "Onun yanında olmayı çok sevdim. Her zaman sıcak, davete açık ve gerçekten misafirperverdi" dedi ve Kraliçe'nin kendisine inci küpeler ile ona uygun kolye hediye ettiğini aktardı. 

Çift röportajda bu yaz bir kız bebek beklediklerini doğruladı. "Başka ne isteyebilirsiniz ki" diyen Harry ikinci bebekleri doğduktan sonra başka çocuk yapmayacaklarını söyledi. Röportajın sonlarında Winfrey, Meghan'a Harry'yle 'muradına erip' ermediğini sordu. Meghan bu soruya "Okuduğunuz tüm masallardakinden daha harika" diye yanıt verdi. (BBC Türkçe)