Popovich: Depremzede çocuklar için Darüşşafaka'ya bağış yapacağım

San Antonio Spurs Başantrenörü Popovich, Socrates Dergi'nin Dayanışma ve Destek Yayını'na katıldı, depremzede çocuklar için Darüşşafaka'ya bağış yapacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor kültürü dergisi Socrates, 10 ilde yıkıma neden olan depremden etkilenenlere destek için özel yayın yaptı. 

Socrates'in Dayanışma ve Destek Yayını'na NBA'in efsane koçlarından San Antonio Spurs Başantrenörü Gregg Popovich de gönderdiği video mesajla katıldı.

Mesajına 'merhaba' diyerek Türkçe başlayan Popovich şunları söyledi: "Şu anda bir süreliğine vaktinizi almak ve bu felaketten etkilenen kurbanların halinden anladığımı göstermek için buradayım. Bir süredir rahatlık ve huzur isteyen çok fazla sayıda afetzede ve çok fazla sayıda aile var. Özellikle bölgeyi bilen biri olarak çok üzgün hissediyorum. Bir sene Diyarbakır'da yaşamıştım ve o süre zarfında genç bir adam olarak Gaziantep gibi birçok kente seyahat etmiştim. Oradaki güzel insanların inançlarını, karakterlerini ve zorlukları yenme gücünü biliyorum.

'YARDIM ETMENİN BİR YOLUNU BULUN'

Şunu bilmenizi istiyorum ki benim gibi, takımımız gibi dünyanın dört bir yanındaki birçok insan sizin için bir şeyler hissediyor ve hayatınıza devam edebilmeniz için size iyi dileklerini gönderiyor. Sizlerden isteğim eğer oralarda bir yerlerde yardım edebilecek durumdaysanız, yardım etmenin bir yolunu bulun.   

Ben, öksüz veya yetim çocuklar için eğitim imkânı sağlayan Darüşşafaka Okulları'yla birlikte hareket edeceğim. Darüşşafaka yüzlerce yıldır faaliyet gösteren ve bu faaliyeti birçok kimsesiz çocuk için yürüten mükemmel bir kurum. Eğer yapabilecek durumdaysanız yardım etmenizi rica ediyorum."

Popovich, sözlerini yine Türkçe tamamladı: "Geçmiş Olsun, teşekkürler..." (HABER MERKEZİ)