Polonya'da devlet televizyonu LGBTİ+'lardan özür diledi

TVP Info kanalının sunucularından Wojciech Szelag, "Tüm bu insanlar bugün buradan 'Özür dilerim' sözlerini duymalıdır. Özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polonya'da milliyetçi ve muhafazar iktidar döneminin sona ermesinin ardından, devlet televizyonu sunucularından Wojciech Szelag, LGBTİ+'lardan özür diledi. Sekiz yıllık Hukuk ve Adalet Partisi (PiS) iktidarı süresince, partinin 'sözcülüğünü yapmakla' suçlanan TVP Info kanalının sunucularından Szelag, LGBTİ+ hak savunucularını programa konuk olarak aldı.

'UTANÇ VERİCİ ROLÜM NEDENİYLE ÖZÜR DİLİYORUM'

Bart Staszewski ve Maja Heban'ın katıldığı yayında konuşan sunucu, LGBTİ+ karşıtı duyguların yayılmasındaki 'utanç verici rolü' nedeniyle özür diledi.

Szelag, şu ifadeleri kullandı: "LGBTİ+ bireyler bir ideoloji değil, insanlardır: Belirli isimler, yüzler, birilerinin sevdikleri ve arkadaşları. Tüm bu insanlar bugün buradan 'Özür dilerim' sözlerini duymalıdır. Özür diliyorum."

'NEFRET YAYMA ARACI OLARAK KULLANDILAR'

Yayına katılan Staszewski ise, PiS hükümetinin TVP Info kanalını 'LGBTİ+'lara karşı nefret yayma aracı' olarak kullandığını dile getirdi.

PiS'in müttefiki olan Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, 2020'de yeniden seçilmek için yarışırken, bir mitingde LGBTİ+'ların 'insanlardan ziyade bir ideoloji olduğunu' savunmuştu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler polonya lgbt televizyon